ΣΙΝΕ

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

Πέθανε η Φώφη Γεννηματά - Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της

Μεσημέρι της Δευτέρας 25 Οκτωβρίου και ύστερα από 12 ημέρες νοσηλείας στον «Ευαγγελισμό», άφησε την τελευταία της πνοή η Φώφη Γεννηματά, πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. και θυγατέρα του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Γεννηματά.

Η Φώφη Γεννηματά έδωσε μια πολυετή μάχη με τον καρκίνο. Η ασθένεια την ταλαιπωρούσε εδώ και πολλά χρόνια. Είχε καταφέρει -σε πρώτη φάση- να κερδίσει τις αρχικές μάχες, αλλά η ασθένεια επανήλθε. Με τη στάση της έδινε κουράγιο σε όσους πάσχουν από την ασθένεια.

Είχε κοινοποιήσει από νωρίς το πρόβλημα υγείας της, το οποίο συζητούσε με σοβαρότητα και αξιοπρέπεια. Πριν από 12 ημέρες, η Φώφη Γεννηματά μεταφέρθηκε επειγόντως στον «Ευαγγελισμό», όπου διαπιστώθηκε η υποτροπή της νόσου. Αμέσως η ασθενής ξεκαθάρισε πως εγκαταλείπει την πολιτική κούρσα για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο ΚΙΝ.ΑΛ.

Το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του τόπου εξέφρασε δημόσια τη λύπη και τη συμπάθεια προς το πρόσωπό της. Όμως, ως φαίνεται και από το αποτέλεσμα, οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες. Από το βράδυ της Κυριακής παρατηρήθηκε βαθμιαία επιβάρυνση και εξασθένηση του οργανισμού της. Το πρωί της Δευτέρας η κατάστασή της ήταν πολύ κρίσιμη και λίγες ώρες αργότερα η Φώφη Γεννηματά έχασε τη ζωή της.

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της Φώφης Γεννηματά – Η ημερομηνία της κηδείας

Λαικό προσκύνημα: Πριν από μερικές ώρες και συγκεκριμένα την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου και ώρα 12:04, έφυγε από τη ζωή η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά. Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου.

Φώφη Γεννηματά: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός

Η σορός της θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 10:00 το πρωί της Τετάρτης 27 Οκτωβρίου στη Μητρόπολη. Στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί η εξόδιος ακολουθία και αμέσως μετά θα ταφεί στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Φώφη Γεννηματά: Κλειστή όλη την εβδομάδα η Βουλή

Κλειστή θα παραμείνει η Βουλή μέχρι το τέλος της εβδομάδας, έπειτα από συνεννόηση των κομμάτων σε ένδειξη πένθους για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Την ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας ο οποίος δήλωσε πως έχει την έγκριση του πρωθυπουργού.
Όπως ανέφερε: «Η σημερινή συνεδρίαση ξεκινάει και τελειώνει υπό την καταθλιπτική σκιά, της εκδημίας της Φώφης Γεννηματά, προέδρου του ΚΙΝΑΛ και διακεκριμένης κοινοβουλευτικού. Η θλίψη και η συντριβή, αντιπροσωπεύοντας πιστά είμαι βέβαιος σύσσωμο τον ελληνικό λαό, μας επιβάλλει να αποφασίσουμε στοιχειωδώς τη διακοπή των εργασιών του κοινοβουλίου για αυτή την εβδομάδα. Συμφωνήσαμε να παγώσει το έργο αυτή την εβδομάδα.

Συνομίλησα με τον πρωθυπουργό και συμφωνήσαμε να παγώσει το νομοθετικό έργο και μετα λοιπά κόμματα συμφωνήσαμε. Θα συνεννοηθούμε για την επόμενη εβδομάδα. Η Βουλή γίνεται κοινωνός του τραγικού νέου. Σε συνεδρίαση της Ολομέλειας θα τιμήσουμε τη μνήμη μιας σημαντικής πολιτικού, άξιας γυναίκας, αφοσιωμένης μητέρας, αγαπητής συναδέλφου. Μιας πολιτικού που παρά την τεράστια δοκιμασία μέχρι την τελευταία στιγμή στα μάτια όλων και δεν είναι οξύμωρο, ήταν φέρελπις».

Στη μνήμη της κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, ενώ στο έδρανό της άφησε λουλούδια ο πρόεδρος της Βουλής στη μνήμη της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: