ΣΙΝΕ

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

Το Facebook αλλάζει το όνομα της εταιρείας σε Meta

Η αλλαγή ονόματος, η οποία ανακοινώθηκε στο συνέδριο επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας του Facebook Connect, αντανακλά τις αυξανόμενες φιλοδοξίες της εταιρείας πέρα ​​από τα... μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η αλλαγή επωνυμίας έρχεται επίσης αφότου η εταιρεία ασχολήθηκε με ένα μπαράζ ειδήσεων τον περασμένο μήνα που προέρχονται από το θησαυροφυλάκιο εσωτερικών εγγράφων του καταγγέλλοντα Frances Haugen.

Το Facebook ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι άλλαξε το όνομα της εταιρείας του σε Meta.

Η αλλαγή του ονόματος ανακοινώθηκε στο συνέδριο επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας του Facebook Connect. Το νέο όνομα αντικατοπτρίζει τις αυξανόμενες φιλοδοξίες της εταιρείας πέρα ​​από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το Facebook, γνωστό πλέον ως Meta, υιοθέτησε το νέο ψευδώνυμο, που βασίζεται στον όρο επιστημονικής φαντασίας metaverse, για να περιγράψει το όραμά του για εργασία και παιχνίδι σε έναν εικονικό κόσμο.


«Σήμερα θεωρούμαστε μια εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά στο DNA μας είμαστε μια εταιρεία που κατασκευάζει τεχνολογία για να συνδέει ανθρώπους και το metaverse είναι το επόμενο σύνορο όπως ακριβώς ήταν η κοινωνική δικτύωση όταν ξεκινήσαμε», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Mark Zuckerberg.

Η εταιρεία είπε επίσης, ανακοινώνοντας το νέο όνομα ότι θα αλλάξει το δείκτη μετοχών της από FB σε MVRS, με ισχύ από την 1η Δεκεμβρίου.

Η τιμή της μετοχής της Meta έκλεισε την Πέμπτη.

Τον Ιούλιο, η εταιρεία ανακοίνωσε τη συγκρότηση μιας ομάδας που θα εργαζόταν στο metaverse. Δύο μήνες αργότερα, η εταιρεία είπε ότι θα αναδείξει τον Andrew “Boz” Bosworth, ο οποίος είναι επί του παρόντος επικεφαλής του τμήματος υλικού της εταιρείας, στο ρόλο του επικεφαλής τεχνολογίας το 2022 . Και στα αποτελέσματα κερδών του τρίτου τριμήνου τη Δευτέρα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα διασπάσει τα Reality Labs, το τμήμα υλικού της, στο δικό της τμήμα αναφορών, ξεκινώντας από το τέταρτο τρίμηνο.

«Η ελπίδα μας είναι ότι μέσα στην επόμενη δεκαετία, το μετασύμπαν θα φτάσει σε ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους, θα φιλοξενήσει εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια ψηφιακού εμπορίου και θα υποστηρίξει θέσεις εργασίας για εκατομμύρια δημιουργούς και προγραμματιστές», έγραψε ο Ζούκερμπεργκ σε επιστολή την Πέμπτη.

Τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία έχει εντείνει τις προσπάθειές της στον τομέα του υλικού, εισάγοντας μια σειρά συσκευών βιντεοκλήσεων Portal, λανσάροντας τα γυαλιά Ray-Ban Stories και κυκλοφορώντας διάφορες εκδόσεις των ακουστικών εικονικής πραγματικότητας Oculus. Η εταιρεία έχει δηλώσει ότι η επαυξημένη και η εικονική πραγματικότητα θα είναι βασικό μέρος της στρατηγικής της τα επόμενα χρόνια.


ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΤΩΡΑ ΒΙΝΤΕΟ 03:57

Η εταιρεία είπε επίσης αυτή την εβδομάδα ότι θα ξοδέψει περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια τον επόμενο χρόνο για την ανάπτυξη των τεχνολογιών που απαιτούνται για την κατασκευή του μετασύμπαντος.

Ο Ζούκερμπεργκ παρουσίασε την Πέμπτη μια επίδειξη των φιλοδοξιών της εταιρείας για το metaverse.

Το demo ήταν ένα κινούμενο σχέδιο λογισμικού που μοιάζει με Pixar που η εταιρεία ελπίζει να κατασκευάσει κάποια μέρα. Το demo περιλάμβανε χρήστες που έκαναν παρέα στο διάστημα ως εκδοχές του εαυτού τους σαν κινούμενα σχέδια ή φανταστικούς χαρακτήρες, όπως ένα ρομπότ, που αντιπροσωπεύουν τον εικονικό τους εαυτό. Ο Ζούκερμπεργκ χρησιμοποίησε μέρος του για να κατηγορήσει άλλες εταιρείες τεχνολογίας ότι καταπνίγουν την καινοτομία με υψηλές αμοιβές προγραμματιστών.

Ο Ζούκερμπεργκ είπε ότι πολλά από αυτά είναι πολύ μακριά, με στοιχεία του μετασύμπαντος να γίνονται δυνητικά mainstream σε πέντε έως δέκα χρόνια. Η εταιρεία αναμένει «να επενδύσει πολλά δισεκατομμύρια δολάρια για τα επόμενα χρόνια προτού το μετασύμπαν φτάσει σε κλίμακα», πρόσθεσε ο Ζούκερμπεργκ.

«Πιστεύουμε ότι το metaverse θα είναι ο διάδοχος του mobile internet», είπε ο Zuckerberg.

Επιπλέον, η Meta ανακοίνωσε ένα νέο ακουστικό εικονικής πραγματικότητας με το όνομα Project Cambria. Η συσκευή θα είναι ένα προϊόν high-end διαθέσιμο σε υψηλότερη τιμή από το σετ ακουστικών Quest 2 $299, δήλωσε η εταιρεία σε μια ανάρτηση ιστολογίου . Το Project Cambria θα κυκλοφορήσει το επόμενο έτος, είπε ο Zuckerberg.

Η Meta ανακοίνωσε επίσης την κωδική ονομασία των πρώτων έξυπνων γυαλιών της με πλήρως AR: Project Nazare. Τα γυαλιά είναι «ακόμα λίγα χρόνια έξω», είπε η εταιρεία σε μια ανάρτηση στο blog . Ο Ζούκερμπεργκ είπε «έχουμε ακόμη δρόμο να διανύσουμε με τον Ναζάρε, αλλά σημειώνουμε καλή πρόοδο».

Η αλλαγή επωνυμίας έρχεται εν μέσω καταιγισμού ειδήσεων τον περασμένο μήνα, αφού η Φράνσις Χάουγκεν, πρώην υπάλληλος που έγινε πληροφοριοδότης, δημοσίευσε μια σειρά εσωτερικών εταιρικών εγγράφων σε ειδησεογραφικά πρακτορεία, νομοθέτες και ρυθμιστικές αρχές.

Οι αναφορές δείχνουν ότι η εταιρεία γνωρίζει πολλές από τις βλάβες που προκαλούν οι εφαρμογές και οι υπηρεσίες της, αλλά είτε δεν διορθώνει τα προβλήματα είτε αγωνίζεται να τα αντιμετωπίσει. Περισσότερα έγγραφα αναμένεται να κοινοποιούνται καθημερινά τις επόμενες εβδομάδες.

Σε μια κλήση με αναλυτές τη Δευτέρα, ο Ζούκερμπεργκ διέψευσε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς και τις κριτικές στις εκθέσεις που προέρχονται από τα έγγραφα που παρέχει ο Χάουγκεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: