ΣΙΝΕ

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021

ΔΗΚΕΒΙ ΓΡΕΒΕΝΩΝ: 1821 ΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Οι βιβλιοθήκες της Μακεδονίας με πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης τιμούν την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Οι βιβλιοθήκες της Μακεδονίας ενώνουν τις δυνάμεις τους, με πρωτοβουλία του... Δήμου Θεσσαλονίκης, για να τιμήσουν την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης μέσα από μια διαδημοτική έκθεση τεκμηρίων.

“Για πρώτη φορά οι βιβλιοθήκες ολόκληρης της Μακεδονίας συνεργάζονται σε μια κοινή ιστορική και καλλιτεχνική δράση, ενισχύοντας την προοπτική για πρόσθετες δυναμικές πρωτοβουλίες στο μέλλον. Η συγκεκριμένη έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς εκδηλώσεων τις οποίες οργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης με την ευκαιρία της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Αυτές οι εκδηλώσεις προσφέρουν τη μοναδική ευκαιρία να φωτιστούν ο αγώνας και η προσφορά των Μακεδόνων στην απελευθέρωση του γένους αλλά και να προβληθεί με τη δυναμική που αρμόζει στην ιστορία η δράση επώνυμων και ανώνυμων αγωνιστών, μεγάλων μορφών που ταυτίστηκαν με τη θυσία και την αυταπάρνηση χάριν της ελευθερίας”, ανέφερε σχετικά η Αντιδήμαρχος Διαδημοτικής Συνεργασίας και Απόδημου Ελληνισμού Στεφανία Τανιμανίδου.

ΖΑΓΚΑΝΙΚΑΣ ΣΥΜΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: