ΣΙΝΕ

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 9,7 μονάδων δίνει στη ΝΔ

Στις 9,7 ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Alco, στην οποία εμφανίζεται... ενισχυμένο το ΚΙΝΑΛ, πλησιάζοντας το 10%.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει 33,3%, 23,6% ο ΣΥΡΙΖΑ, 9,7% το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ 5,6%, η Ελληνική Λύση 4,3% και το ΜέΡΑ25 3,1%

Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Open, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η δημοσκόπηση της Alco δίνει προβάδισμα στη ΝΔ με ποσοστό 33,3%, έναντι 23,6% για τον ΣΥΡΙΖΑ. Στο 9,7% υπολογίζεται η εκλογική επιρροή του ΚΙΝΑΛ και ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,6%, η Ελληνική Λύση με 4,3% και το ΜέΡΑ25 με 3,1%. Σε 12,8% υπολογίζονται οι αναποφάσιστοι, ενώ κάτω του 3% εμφανίζεται το κόμμα των καταδικασθέντων της Χρυσής Αυγής με 1,7%, και η Πλεύση Ελευθερίας με 1,6%.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα παραπάνω ποσοστά δεν αποτελούν πρόβλεψη ψήφου αλλά καταγραφή τάσεων, όπως εκτιμήθηκε από τη δημοσκόπηση στο διάστημα 15 – 20 Νοεμβρίου.

Στην ίδια δημοσκόπηση αποτυπώνεται έντονος ο προβληματισμός των ερωτηθέντων αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας, με το 54% να δηλώνει πως δεν είναι ικανοποιημένο από την κυβέρνηση σε αυτόν τον τομέα, έναντι 35% που δηλώνουν ικανοποιημένοι.

Στο μέτωπο της αύξησης των τιμών στην ενέργεια, ένα 38% απαντά πως τα μέτρα της κυβέρνησης δεν θα βοηθήσουν καθόλου στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, ενώ 28% πιστεύουν πως θα συμβάλουν λίγο προς αυτή την κατεύθυνση.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, 36% των ερωτηθέντων πιστεύει πως ο πρωθυπουργός μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα την πανδημία, έναντι 19% που απάντησαν υπέρ του Αλέξη Τσίπρα. Στα θέματα της οικονομίας, το 37% απάντησαν Κ. Μητσοτάκης, ενώ 22% Αλέξης Τσίπας Ως προς την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του ενός ή του άλλου αρχηγού για τη θέση του πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 37%, και ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει ποσοστό 25%.

Σχετικά με τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ, στο σύνολο των ερωτηθέντων, όχι δηλαδή μόνο μεταξύ όσων προτίθενται να ψηφίσουν το ΚΙΝΑΛ, ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει βραχύ προβάδισμα 33% έναντι του Ανδρέα Λοβέρδου που λαμβάνει 32%. Ακολουθεί ο Γιώργος Παπανδρέου με 24%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: