ΣΙΝΕ

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Η τοποθέτηση του Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας

Την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, επισκέφθηκε την Παρασκευή 26/11/2021, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στα πλαίσια της επίσκεψης αυτής, πραγματοποιήθηκε... διευρυμένη σύσκεψη,υπό τον Πρωθυπουργό, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη, με τη συμμετοχή, Δημάρχων και Αντιπεριφερειαρχών της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και άλλων φορέων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών, Αθανάσιος Φωλίνας, κατά την τοποθέτηση του, επεσήμανε στον Πρωθυπουργό, την ανάγκη πραγματοποίησης άμεσων αναπτυξιακών παρεμβάσεων, που θα τονώσουν την οικονομία των Γρεβενών, θα αναδείξουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ευρύτερης περιοχής, θα μειώσουν την ανεργία και θα σταματήσουν τη φυγή των νέων από τα Γρεβενά.

Ο κύριος Φωλίνας, μεταξύ άλλων, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση, στην ανάγκη ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού του Χ.Κ.Βασιλίτσας, με σκοπό να αποτελέσει ένα σύγχρονο και ελκυστικό χιονοδρομικό κέντρο, στην ανάγκη ανάπτυξης πρωτοβουλιών, για την προώθηση του Γεωπάρκου Γρεβενών - Κοζάνης,που αποτελεί επίσημα μέλος του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων της UNESCO, ώστε επίσης με τη σειρά του, να αποτελέσει τουριστικό προορισμό, παγκοσμίου ενδιαφέροντος και στην ανάγκη δημιουργίας υποδομών, ανάλογων της αξίας τους, για την ανάδειξη των μοναδικών παλαιοντολογικών ευρημάτων των Γρεβενών.

Από τον Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών, τονίστηκε ιδιαίτερα, ότι θα πρέπει να ενισχυθεί ο πρωτογενής τομέας, με ιδιαίτερα κίνητρα στους νέους αγρότες και με επιπλέον οικονομικές ενισχύσεις στους παραγωγούς των Γρεβενών, ανάλογα με τον τομέα δραστηριότητάς τους.

Επισημάνθηκε επίσης, η αναγκαιότητα δημιουργίας κινήτρων, για ίδρυση νέων επιχειρήσεων, για ίδρυση νέων αγροτικών εκμεταλλεύσεων και κτηνοτροφικών μονάδων και η χρησιμότητα δημιουργίας βιομηχανικής περιοχής στα Γρεβενά.

Ευχάριστη είδηση, στα πλαίσια της σύσκεψης αυτής, αποτέλεσε η αναφορά του Υφυπουργού Υποδομών, στη δρομολόγηση της υλοποίησης της μελέτης για τη χάραξη της σύνδεσης της Δεσκάτης με τον αυτοκινητόδρομο Ε65, εξέλιξη που μας χαροποιεί όλους και αποδεικνύει, ότι οι κοινοί αγώνες, φέρνουν αποτελέσματα.

Από τον Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών, παραδόθηκε στον Πρωθυπουργό, σχετικό αναλυτικό υπόμνημα θεμάτων, που αφορούν στην Π.Ε. Γρεβενών

Τα Γρεβενά με ομοψυχία και σύμπνοια, μπορούν να θέσουν κοινούς στόχους, μπορούν να διεκδικήσουν, μπορούν να πετύχουν.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Γρεβενών
Αθανάσιος Φωλίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια: