ΣΙΝΕ

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΠΡΟΣ ΜΠΟΥΡΜΠΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟ

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών, αισθάνεται βαθειά υποχρέωση να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες της στον συμπατριώτη, Δόκτορα Γεωπονίας, Βαγγέλη Αντωνίου Μπούρμπο, που ζει στα Χανιά της Κρήτης για την συμβολή στον εμπλουτισμό των... συλλογών της, με τη γενναία δωρεά 1000 και πλέον, νέων τίτλων- βιβλίων από την κοπιώδη ποιοτική συλλογή του και τον κατατάσσει στον κατάλογο των μεγάλων δωρητών στη Βιβλιοθήκη.

Ο Μπούρμπος Βαγγέλης γεννήθηκε στη Σαρακήνα Γρεβενών. Αποφοίτησε από το Δημοτικό της Σχολείο, με άριστα. Τελείωσε τις Γυμνασιακές του Σπουδές, στην πόλη των Γρεβενών, με υποτροφία: (στις πρώτες τάξεις από τον Βουλευτή Γρεβενών Κώστα Ταλιαδούρη και στις υπόλοιπες από το Ελληνικό Δημόσιο). Έλαβε επίσης, ως άριστος μαθητής, το ετήσιο χρηματικό έπαθλο του Εμπορικού Συλλόγου Γρεβενών.

 Βραβεύτηκε σε πανελλαδικό διαγωνισμό έκθεσης, για την αποταμίευση, ως η καλλίτερη έκθεση πανελλαδικά. Στις εξετάσεις για το Πανεπιστήμιο εισήλθε τρίτος στην Γεωπονική Σχολή και έλαβε υποτροφία όλα τα χρόνια της φοίτησης του, λόγω της υψηλής βαθμολογίας του. Το 1967 πήρε το πτυχίο του γεωπόνου. Έλαβε υποτροφία για τις σπουδές του στο εξωτερικό, αλλά η στρατιωτική Χούντα του αφαίρεσε το διαβατήριο και του απαγόρευσε την έξοδο από την Ελλάδα, λόγω κοινωνικών φρονημάτων. Με υποτροφία από τη Διεθνή Τράπεζα απέκτησε τον τίτλο του DEA (Master) και του Doctorat στη Γαλλία σε θέματα μυκητολογίας, φυτοπαθολογίας και οικοτοξικολογίας. 

Η προσφορά του στην επιστήμη και στην κοινωνία θέλει μέρες και πολλές σελίδες για να περιγραφεί. Παρόμοιες προσωπικότητες όπως αυτή του Μπούρμπου Ευάγγελου αναβαθμίζουν το περιβάλλον όπου ζουν και συμβάλλουν στην ανέλιξη του κοινωνικού γίγνεσθαι.

Ο Διευθυντής της Βιβλιοθήκης
Ζαγκανίκας Σίμος

Δεν υπάρχουν σχόλια: