ΣΙΝΕ

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός με πρόστιμο απέτυχε

Τα νούμερα αποκαλύπτουν ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός με πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα απέτυχε. Οι περισσότεροι από τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών δεν πείστηκαν υπό την απειλή προστίμου.

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός με πρόστιμο 100 ευρώ απέτυχε. Τα νούμερα, πίσω από τα οποία κρύβονται άνθρωποι - προφανώς ανεμβολίαστοι - δείχνουν ότι τελικά ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.

Όταν ανακοινώθηκε το μέτρο για το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, όλες οι επίσημες ανακοινώσεις έλεγαν ότι το μέτρο αφορά περίπου 550.000 άτομα.

Τόσοι ήταν οι ανεμβολίαστοι στις 30 Νοεμβρίου.

Από τότε μέχρι σήμερα ενημερωθήκαμε ότι 217.000 κλείσανε ραντεβού υπό την απειλή των προστίμων.

Οι υπόλοιποι 300.000 και πλέον δεν πείστηκαν από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό με πρόστιμο. Και θα πληρώνουν μέσω της ΑΑΔΕ τα 100 ευρώ κάθε μήνα.

Το ποσοστό όσων πείστηκαν και μετά την ανακοίνωση του προστίμου έκλεισαν ραντεβού είναι της τάξεως του 40%. Δηλαδή, ούτε οι μισοί.

Από τα πρόστιμα εξαιρούνται όσοι έκαναν 3η δόση στο εξωτερικό, όσοι ανήκουν σε ΔΟΥ εξωτερικού, όσοι αποδεδειγμένα για λόγους υγείας δεν πρέπει να εμβολιαστούν και όσοι έχουν ζητήσει κατ’οικόν εμβολιασμό και ακόμα δεν έχει καταστεί εφικτός.

Πρόκειται για δεκάδες χιλιάδες πολίτες που ζήτησαν να εμβολιαστούν στα σπίτια τους, αλλά ο κρατικός μηχανισμός δεν μπορεί να τους εμβολιάσει.
Τα πρόστιμα

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι από σήμερα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ σε περίπτωση μη τήρησης της υποχρέωσης εμβολιασμού για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών.

Ειδικώς για τον μήνα Ιανουάριο 2022, για την παραβίαση της υποχρέωσης επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 50 ευρώ.

Όλα τα φυσικά πρόσωπα που έχουν την κατοικία ή τη συνήθη διαμονή τους εντός της ελληνικής επικράτειας και έχουν γεννηθεί έως και την 31.12.1961 πρέπει να έχουν λάβει την πρώτη ή τη μοναδική δόση εμβολίου (για το μονοδοσικό Johnson & Johnson) κατά της covid-19 έως και την 16η Ιανουαρίου 2022.

Η δε ολοκλήρωση του εμβολιαστικού κύκλου πρέπει να γίνει σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και στον προβλεπόμενο χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: