ΣΙΝΕ

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

Στον απόηχο της επίσκεψης της Υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη στην Π.Ε. Καστοριάς

Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη και προβολή του τουριστικού προϊόντος της περιοχής


Την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη συνόδευσε, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς το... διήμερο 22 και 23 Ιανουαρίου 2022, η Επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου.

Το πλούσιο πρόγραμμα περιελάμβανε διαδοχικές επαφές και συναντήσεις με θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς του τόπου, ενώ η Υφυπουργός είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί σε διάφορα τουριστικά σημεία για να δει από κοντά τον πλούτο της περιοχής.

Όπως δήλωσε μεταξύ άλλων η κ. Αντωνίου:

«Καταστήσαμε σαφές ότι η Καστοριά μπορεί να επενδύσει στο τουριστικό της προϊόν δημιουργώντας συνθήκες ευημερίας και ανάπτυξης. Με ναυαρχίδα την βυζαντινή παράδοση και τέχνη, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει, την απαράμιλλη φυσική ομορφιά, τα αξιοθέατα, τα τοπικά προϊόντα, την θερμή φιλοξενία, σχεδιάζουμε βήμα- βήμα δράσεις που θα αναδείξουν την τουριστική αξία της περιοχής προσελκύοντας επισκέπτες από όλο τον κόσμο».

Ήδη σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού προγραμματίζεται το φθινόπωρο η διοργάνωση ενός Διεθνούς Φόρουμ Θρησκευτικού, Προσκυνηματικού και Πολιτιστικού Τουρισμού στην Καστοριά.

Στόχος, όπως τονίζει η κ. Αντωνίου να επικοινωνήσουμε εντός και εκτός συνόρων ότι ο τουρισμός αποτελεί την ατμομηχανή της ελληνικής μας οικονομίας και ότι μπορεί να πρωταγωνιστήσει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και ενίσχυσης του τοπικού εισοδήματος.

Στην κατεύθυνση αυτή προωθούνται πρωτοβουλίες για την επιτάχυνση τουριστικών επενδύσεων σε όλη την χώρα, αξιοποιώντας τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία.


















Μαρία Αντωνίου
Επικεφαλής Γραφείου Μακεδονίας του Πρωθυπουργού

Δεν υπάρχουν σχόλια: