ΣΙΝΕ

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

Νέα γυναικοκτονία στα Ιωάννινα: 69χρονος ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου την 79χρονη σύζυγό του και μετά κάλεσε το ΕΚΑΒ για... βοήθεια

Μακραίνει ο θλιβερός κατάλογος των θυμάτων της πατριαρχίας στην Ελλάδα καθώς ακόμα ένα περιστατικό ακραίας έμφυλης βίας έρχεται στη δημοσιότητα με νέα γυναικοκτονία, αυτή τη φορά στην Ιώαννινα, και θύμα... 79χρονη γυναίκα της οποίας τη ζωή στέρησε ο 69χρονος σύντροφός της.

Το βράδυ της Κυριακής, μετά από έντονο καβγά ο 69χρονος σύζυγος χτύπησε την 79χρονη Αμερικανίδα σύντρφό του, σκοτώνοντάς την.

Ο 69χρονος κάλεσε τον ΕΚΑΒ προκειμένου να μεταφέρει την τραυματισμένη γυναίκα του από τα χτυπήματά του στο νοσοκομείο συνελήφθη αργά χθες το βράδυ στα Ιωάννινα ένας 69χρονος, ο οποίος φέρεται να τραυμάτισε θανάσιμα την 79χρονη Αμερικανίδα σύζυγό του. Ωστόσο, όταν έφτασε το ασθενοφόρο η γυναίκα ήταν νεκρή και ενημερώθηκε η αστυνομία.

Αρχικά ο θάνατός της χαρακτηρίστηκε αιφνίδιος, όμως ο ιατροδικαστής, ο οποίος έσπευσε στο σημείο, διαπίστωσε ότι είχε μώλωπες.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 69χρονος παραδέχτηκε πως έγινε ένας οικογενειακός καβγάς και την ξυλοκόπησε χωρίς να έχει πρόθεση να τη σκοτώσει.

Με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος του, σήμερα ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Γυναικοκτονίες - Ο μαύρος κατάλογος θυμάτων της πατριαρχίας

Το 2021 έκλεισε με ένα τραγικό ρεκόρ καθώς κατά τη διάρκειά του 17 γυναίκες βρήκαν τραγικό θάνατο από τα χέρια κυρίως τέως ή νυν συζύγων ή συντρόφων τους, ενώ ο έως σήμερα μέσος όρος των γυναικοκτονιών κατ΄έτος ήταν 11. Από την Καρολάιν των Γλυκών Νερων έως την Τζεβριέ στην Αλεξανδρούπολη και από την Δώρα έως την Γαρυφαλλιά η λίστα του θανάτου δεν έλεγε να κλείσει μέχρι και το τέλος του 2021.

Η αλλαγή της χρονιάς δεν άλλαξε σε τίποτα το δράμα που ζουν καθημερινά πολλές γυναίκες ανάμεσά μας καθώς η κακοποίηση «χτυπάει» αδιακρίτως χωρίς να υπακούει σε κριτήρια είτε αυτά είναι κοινωνικά, εκπαιδευτικά ή οικονομικά. Εδώ και κάποιες ημέρες η 40χρονη Ολγα από την Αργυρούπολη παλεύει για να κρατηθεί στη ζωή ύστερα από τον βάναυσο ξυλοδαρμό της από τον σύντροφό της, ο οποίος είχε βαρύ κακοποιητικό παρελθόν.
Ωστόσο παρά τον βαρύ φόρο αίματος που πληρώθηκε από τις γυναίκες – θύματα και παρά το γεγονος ότι πλέον ο όρος γυναικοκτονία χρησιμοποιείται και επισήμως προκειμένου να περιγράψει αυτά τα ειδεχθή εγκλήματα, δεν έχει έχει ακόμα εισαχθεί στον Ποινικό Κώδικα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις