ΣΙΝΕ

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Οι επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στον αθλητισμό

Ο ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, έχει σοβαρές επιπτώσεις και στον αθλητισμό.


Η ανθρωπότητα από το πρωί της Πέμπτης, παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τη ρωσική εισβολή στα... εδάφη της Ουκρανίας. Οι συνέπειες του πολέμου, δεν γινόταν να αφήσουν ανεπηρέαστο τον αθλητισμό.

Ήδη, αθλητικά γεγονότα που έχουν οριστεί να διεξαχθούν το προσεχές διάστημα στην Ρωσία, βρίσκονται στον αέρα.

Πρώτη και καλύτερη η ΟΥΕΦΑ, που οδηγείται σε έκτακτο συνέδριο το πρωί της Παρασκευής προκειμένου να άρει την απόφαση για διεξαγωγή του τελικού του Champions League στην Αγία Πετρούπολη στις 28 Μαΐου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το «Γουέμπλεϊ» αναμένεται να φιλοξενήσει τον τελικό, την ίδια ημερομηνία.

Όσον αφορά τα προκριματικά του Μουντιάλ, οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες της Πολωνίας, της Σουηδίας και της Τσεχίας εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση με την οποία αρνούνται να ταξιδέψουν στη Μόσχα για λόγους ασφαλείας και ζητούν από ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ να ορίσουν ουδέτερη έδρα για τους αγώνες τους οποίους ήταν να φιλοξενήσουν οι Ρώσοι.

Η Σάλκε, της οποία βασικός χορηγός είναι η ρωσική Gazprom, έπειτα από αντιδράσεις, προχώρησε στην απόσυρση του ονόματος της εταιρίας από την φανέλα της. Επίσης, παραιτήθηκε ο Ματίας Βάρνιγκ από το διοικητικό συμβούλιο των «βασιλικών μπλε», καθώς είναι διευθύνων σύμβουλος της Nord Stream 2 AG της εταιρείας που είναι υπεύθυνη για την κατασκευή του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2.

Παρόμοιο το σκηνικό και στην Αγγλία, με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να διακόπτει την συνεργασία της με την ρωσική αεροπορική εταιρία Aeroflot.

Η μπασκετική Μπαρτσελόνα, ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να ταξιδέψει στην Ρωσία για τα ματς με Ζενίτ και ΤΣΣΚΑ Μόσχας στα πλαίσια της Euroleague. Η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε την αναβολή όλων των αγώνων που παίζει ρωσική ομάδα και συγκαλεί την Παρασκευή έκτακτη σύσκεψη για να αποφασιστεί η στάση της από εδώ και πέρα.

Στον αέρα βρίσκεται επίσης το Γκραν Πρι της Φόρμουλα 1 στο Σότσι, που είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στις 25 Σεπτεμβρίου. Ήδη ο Σεμπάστιαν Φέτελ δήλωσε πως δεν πρόκειται να συμμετάσχει, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Μαξ Φερστάπεν. Πιθανότατα το παράδειγμά τους, θα ακολουθήσουν κι άλλοι, πολλοί, οδηγοί.


Δεν υπάρχουν σχόλια: