ΣΙΝΕ

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

Αγροδιατροφή και ελληνική διατροφική παράδοση «πρωταγωνιστούν» στην EXPO 2020 DUBAI - GULFOOD & EVENT @GREEK PAVILION

Ο κλάδος της αγροδιατροφής αναδεικνύει τη δυναμική του ακόμα και στην πανδημική κρίση, συμβάλλει στην τόνωση της απασχόλησης και συνεισφέρει στις εξαγωγές. Η βιομηχανία τροφίμων και ποτών... αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της ελληνικής μεταποίησης και ένα σημαντικό μοχλό ανάπτυξης της παραγωγικής δραστηριότητας, αλλά και της αναπτυξιακής πορείας της χώρας.

 

Στο πλαίσιο αυτό,ηEnterpriseGreece, με αφορμή τη διοργάνωση της εθνικής αποστολής σε μία εκ των σημαντικότερων εμπορικών εκθέσεων τροφίμων στη Μέση Ανατολή, την 26η Διεθνή Έκθεση GULFOOD 2022, πραγματοποίησε εκδήλωση γευσιγνωσίας για την παρουσίαση της ελληνικής διατροφής παρουσίας των Ελληνικών Εξαγωγικών εταιρειών Τροφίμων και Ποτών και των συνεργατών τους που συμμετείχαν στην έκθεση.

 

Η εκδήλωση διεξήχθη στις 16 Φεβρουαρίου στο εστιατόριο Efzin το οποίο βρίσκεται στον πρώτο όροφο του ελληνικού περιπτέρου της Expo2020 Dubai, όπου φιλοξενήθηκαν -από τον Γενικό Γραμματέα ΔΟΣ και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και Προέδρου ΔΣ της EnterpriseGreece, κ. Ιωάννη Σμυρλή και την Εντεταλμένη Σύμβουλο και Μέλος ΔΣ της EnterpriseGreece,  κυρία Μπέττυ Αλεξανδροπούλου -οι ελληνικές εταιρίες και οι συνεργάτες τους που συμμετείχαν στην 26η Διεθνή Έκθεση GULFOOD 2022. Υπό τη «μπαγκέτα» του σεφ Αλέξανδρου Σπέρχου, η ελληνική γαστριμαργική κουλτούρα συστήνεται μέσω του εστιατορίου σε ένα απαιτητικό διεθνές κοινό.

 

Η Ελλάδα συμμετέχει στην έκθεση Expo 2020 Dubai με μήνυμα GreeceTomorrow, Today, (Η Ελλάδα του Αύριο, Σήμερα) παρουσιάζοντας τη μετεξέλιξή της ως μία σύγχρονη οικονομία, με σημαντική εξωστρέφεια και δυναμική εξαγωγών καθώς και ως ένας ελκυστικός προορισμός για επενδυτές. Στόχος της ελληνικής παρουσίας στην Expo 2020 Dubai είναι να παρουσιαστεί το σύγχρονο προφίλ της Ελλάδας, η καινοτομία, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η εξωστρέφεια και οι προοπτικές της ως ελκυστικός επενδυτικός προορισμός. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 31 Μαρτίου 2022.

 

Στην Expo 2020 Dubai, η Ελλάδα συμμετέχει με ένα εντυπωσιακού σχεδιασμού περίπτερο, στο οποίο παρουσιάζονται οκτώ στρατηγικοί πυλώνες που είναι ταυτόχρονα και συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας: η τεχνολογία/καινοτομία, η ενέργεια, η  ναυτιλία, ο τουρισμός και ο πολιτισμός, το  ανθρώπινο κεφάλαιο, η βιομηχανία, η αγροδιατροφή και οι επιστήμες Υγείας. Η αγροδιατροφή κατέχει ιδιαίτερη θέση στο ελληνικό περίπτερο της Expo 2020 και αποτελεί έναν από τους βασικούς στρατηγικούς πυλώνες που προβάλλονται.

 

Την ευθύνη της ελληνικής συμμετοχής στην Expo 2020 Dubai έχει η EnterpriseGreece, η οποία στηρίζει την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας, την προσέλκυση επενδύσεων και την προώθηση εγχώριων προϊόντων σε διεθνείς αγορές. Ως εκ τούτου στηρίζει οργανωμένες και στοχευμένες προωθητικές δράσεις για τον σημαντικό αυτό κλάδο των Τροφίμων και Ποτών, όπως είναι η συμμετοχή στηGulfood, στο MDRConnect, στην Prowein, στη SIAL μεταξύ δεκάδων άλλων δράσεων ακόμα.Βασικός στόχος είναι, τα υψηλής ποιότητας προϊόντα, το ελληνικό brandname, καθώς και η προώθηση των ελληνικών τροφίμων στις διεθνείς αγορές, να αποτελέσουν τα χαρακτηριστικά εκείνα που θα αναδείξουν το ρόλο της εγχώριας βιομηχανίας τροφίμων και ποτών, στον παγκόσμιο χάρτη της μεταποίησης.

 

Το εστιατόριο Εfzin «ανασχεδιάζει» την ελληνική γαστριμαργική κουλτούρα

Με πρώτες ύλες από την ελληνική γη, με πυρήνα τη μεσογειακή διατροφή και με έμπνευση από την παραδοσιακή κουζίνα, το εστιατόριο Efzin  στην Expo2020 Dubai  «διαφημίζει» τους θησαυρούς που παράγει η ελληνική γη χάρη στη βιοποικιλότητα και τις κλιματολογικές συνθήκες και ταυτόχρονα προβάλλει μια σύγχρονη οπτική της διατροφικής μας παράδοσης.

 

Με «προίκα» τα αρώματα της παιδικής του ηλικίας στα Καλάβρυτα, ο διακεκριμένος σεφ Αλέξανδρος Σπέρχος «σερβίρει» τη γευστική ιδιαιτερότητα της Ελλάδας στους επισκέπτες μιας παγκόσμιας έκθεσης. Παραδοσιακές συνταγές, εκτελεσμένες με μια φρέσκια οπτική,αναδεικνύουν τα τοπικά προϊόντα και φυσικά τον γαστρονομικό πλούτο της χώρας μας.

Η σύγχρονη εκδοχή του μουσακά, ντάκος, το στιφάδο με ένα διαφορετικό πρίσμα, είναι μερικές μόνο από τις δημιουργίες που περιλαμβάνει το μενού του εστιατορίου Efzin, όπου «πρωταγωνιστούν» το ελαιόλαδο, τα βότανα και προϊόντα  ασύγκριτης ποιότητας και διατροφικής αξίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: