ΣΙΝΕ

Σάββατο 5 Μαρτίου 2022

Πανικός στα εκπαιδευτικά κέντρα από το ποσοστό αποτυχίας 53% στα αποτελέσματα των εξετάσεων πιστοποίησης της ΤτΕ!

Γιατί συρρικνώνονται συνεχώς οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές;


Έντονος προβληματισμός επικρατεί στις διευθύνσεις πωλήσεων και εκπαίδευσης των ασφαλιστικών εταιριών, με τα επαναλαμβανόμενα ποσοστά αποτυχίας των υποψηφίων... ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στις εξετάσεις πιστοποίησης της Τράπεζας της Ελλάδος.

Από τους 1320 υποψηφίους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές που είχαν εγγραφεί για να δώσουν στις πρόσφατες εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων της Τράπεζας της Ελλάδος του Φεβρουαρίου 2022, πέρασαν οι 622 και κόπηκαν οι 698. Ποσοστό αποτυχίας 53% !

Αναλυτικά:

Πράκτορες – Συντονιστές Μετείχαν 934, πέρασαν 498, ποσοστό αποτυχίας 46,7%

Μεσίτες Μετείχαν 54, πέρασαν 30, ποσοστό αποτυχίας 44,5%

Επενδυτικά Μετείχαν 232, πέρασαν 94, ποσοστό αποτυχίας 59,5%

Επειδή το φαινόμενο της αποτυχίας άνω του 50% των συμμετεχόντων σε αυτές τις εξετάσεις είναι επαναλαμβανόμενο εδώ και αρκετά χρόνια και επειδή οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές συνεχώς και λιγοστεύουν (όπως δείχνουν και τα στοιχεία της ΚΕΕΕ), πολλοί πλέον αναρωτιούνται τι συμβαίνει;

Γιατί συρρικνώνονται συνεχώς οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές;

Φταίει η διαδικασία στελέχωσης (στρατολόγησης) και προσυμβασιακής υποστήριξης των υποψηφίων;

Φταίει η έλλειψη προετοιμασίας των υποψηφίων;

Φταίει η αποδυνάμωση των εκπαιδευτικών κέντρων;

Φταίει το εκπαιδευτικό υλικό που χρησιμοποιείται για την προετοιμασία των υποψηφίων;

Φταίνε οι άπειροι επί των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών αντικειμένων εκπαιδευτές;

Φταίει η προετοιμασία μέσω προγραμμάτων e-learning και όχι με δια ζώσης εκπαίδευση;

Πάντως ό,τι και να φταίει, το αποτέλεσμα των εξετάσεων πρέπει επειγόντως να βελτιωθεί, διότι είναι ζήτημα επιβίωσης του ασφαλιστικού κλάδου, ο οποίος συνεχώς συρρικνώνεται πληθυσμιακά!


Ποιος είναι ο Κώστας Παπαϊωάννου

Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ασφαλιστικών γνωστικών αντικειμένων, με πολυετή εκπαιδευτική εμπειρία.

Έχει γράψει το βιβλίο «Επενδύσεις και Ασφάλιση», εκδόσεις Σπύρου 2021, που αφορά τις πιστοποιήσεις της ΤτΕ στα προϊόντα Unit Linked και έχει συμμετάσχει στη συγγραφή βιβλίων του ΕΙΑΣ και του ΕΤΙ. Είναι αρθρογράφος του Next Deal.

Συνεργάζεται ως ειδικός επιστήμονας, για ερευνητικούς και διδακτικούς σκοπούς με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και διδάσκει στο ΜΒΑ Τραπεζικής και Ασφαλιστικής Διοίκησης, καθώς και σε άλλα μεταπτυχιακά προγράμματα του ΕΚΠΑ. Επιπλέον συνεργάζεται και διδάσκει στο ΕΙΑΣ και στο ΕΤΙ (Ελληνικό Τραπεζικό Ινστιτούτο - ΕΕΤ), καθώς και σε άλλους εκπαιδευτικούς φορείς.

Έχει κάνει σπουδές οικονομικής κατεύθυνσης και μεταπτυχιακές σπουδές στα ασφαλιστικά. Έχει εργαστεί σε διευθυντικές θέσεις εκπαίδευσης, σε μερικές από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρίες και τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην Ελληνική αγορά.

Nextdeal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: