ΣΙΝΕ

Παρασκευή 22 Απριλίου 2022

Δεν χαλαρώνουν ακόμη τα μέτρα: Με πιστοποιητικό οι ανεμβολίαστοι σε Επιτάφιο και Ανάσταση

Από την 1η Μαΐου θα γίνει η άρση των μέτρων για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Μέχρι τότε σε κλειστούς χωρούς θα πρέπει να γίνεται η χρήση του πιστοποιητικού.

Ούτε 10 ημέρες δεν απομένουν για την άρση των περιορισμών που βρίσκονται σε ισχύ για περισσότερους από 9 μήνες για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους σε εστίαση, εμπόριο και σχολεία.

Μέχρι να έρθει, όμως, το ορόσημο της 1ης Μαΐου, την περίοδο του Πάσχα παραμένουν τα μέτρα σε εσωτερικούς χώρους, εκκλησίες, εστίαση.

Παράλληλα, οι ειδικοί έχουν τονίσει πολλές φορές ότι μπορεί να κάνουμε «Πάσχα στο χωριό», ωστόσο, θα πρέπει να τηρούμε κάποια μέτρα και να προσέχουμε ενόψει της επιστροφής στην κανονικότητα.

Από τις 2 Μαΐου κι έπειτα θα θυμηθούμε προ-πανδημίας ημέρες, με την επιδημιολογική κατάσταση να εξετάζεται όπως και τα μέτρα που ίσως επιστρέψουν από Σεπτέμβριο.

Υπενθυμίζεται πως δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που ισχύουν από τη Δευτέρα, 18 Απριλίου 2022 και ώρα 06:00 έως και την Κυριακή, 1 Μαΐου 2022 και ώρα 06:00.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να εκδοθεί νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα μέτρα που θα ισχύσουν...

Τα μέτρα στην εστίαση
Τα κέντρα διασκέδασης θα λειτουργήσουν αποκλειστικά: 
για όσους έχουν κάνει τις τρεις δόσεις του εμβολίου για τον κορονοϊό, 
για όσους έχουν κάνει τις δύο δόσεις και έχουν παρέλθει μέχρι εννέα μήνες 
για όσους έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: