ΣΙΝΕ

Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

“ΑΝΩΤΕΡΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΩ ΤΟΝ ΕΡΑΣΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ ΤΗΣ ΑΔΕΡΦΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ. ΟΤΑΝ ΑΡΝΗΘΗΚΑ, ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΙΞΑΝ 14 ΣΦΑΙΡΕΣ”. Η ΘΑΜΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΜΑΤΩΜΕΝΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ. ΚΕΡΑΤΩΜΕΝΟΙ, ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΙ, ΜΑΓΑΡΙΣΜΕΝΟΙ. ΕΝΑΣ ΑΙΩΝΑΣ ΠΑΛΙΟΣΟΓΑ

Ντοκουμέντο
Η μαρτυρία συναδέρφων του αστυνομικού σωματοφύλακα της αδερφής του πρωθυπουργού, Κατερίνας Μητσοτάκη, τον οποίο … «γνωστοί- άγνωστοι» πυροβόλησαν με... 14 σφαίρες, επειδή διατηρούσε ερωτική σχέση διαρκείας μαζί της.

—– «Η φαμίλια μου ζήτησε να τον καθαρίσω. Όταν αρνήθηκα, τη δουλειά ανέλαβαν άλλοι»

Aνεξιχνίαστη υπόθεση- όπως και άλλες αιματηρές ιστορίες που έχουν σχέση με την φαμίλια των σύγχρονων πολιτικών «Κορλεόνε»|- παραμένει εδώ και 3 δεκαετίες (!), η απόπειρα ανθρωποκτονίας του αστυνομικού σωματοφύλακα της κόρης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και αδερφής του πρωθυπουργού, Κατερίνας. Με μια τρομακτική λεπτομέρεια, μέσα στον ανοιχτό φάκελο. Ο αστυνομικός ήταν και εραστής της.

— Και η επίθεση προήλθε, βάσει απόλυτα αξιόπιστων μαρτυριών, από πιστολέρο στους οποίους ζήτησαν «χάρη», τα πολιτικά αφεντικά της χώρας.

Ο αστυνομικός σωματοφύλακας, Δημήτριος Τσεκούρας, έφαγε 14 σφαίρες. Μέχρι και σήμερα παραμένει ανάπηρος. «Για να το θυμάται», όπως ειπώθηκε τότε από το «καπετανάτο» που έδωσε τις εντολές. Είχε διατεθεί για την προσωπική ασφάλεια και συνοδεία της αδερφής του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, της Ντόρας Μπακογιάννη- Μητσοτάκη και της Αλεξάνδρας. Ένα σόι ολόκληρο και όλοι κάνουν ότι δεν γνωρίζουν τον εντολέα και τον εκτελεστή του αγαπητικού της αδερφής τους. Η ομερτά πάντα χαρακτήριζε την πρωθυπουργική φαμίλια που διαρθρώνεται στα ιταλικά πρότυπα, παραδοσιακών οικογενειών του Παλέρμο με ότι αυτό συνεπάγεται…

—Το κέρατο πήγαινε και πάει σύννεφο αλλά…

Το σημερινό ρεπορτάζ δεν έχει ούτε κίνητρο ούτε και χαρακτήρα κλειδαρότρυπας. Δίνει απλώς τα modus vivendi αλλά και τα modus operandi, των Μητσοτάκηδων. Πως ζουν και πως λειτουργούν.

Στην οικογένεια Μητσοτάκη, το κέρατο -πάρα τις όντως αυστηρές αρχές της Μαρίκας Μητσοτάκη, στιβαρής γυναίκας που αποτελούσε συνδετικό κρίκο εύρυθμης λειτουργίας με ακραιφνή συντηρητισμό- πήγαινε σύννεφο… Η ηδονή της εξουσίας, όταν ο πατριάρχης κυβερνούσε τη χώρα, είχε συνεπάρει κυρίως τις δύο από τις τρεις κόρες. Η Ντόρα, ακολουθώντας την πολιτική, είχε διαπρέψει και στους ερωμένους, κάνοντας… τάρανδο τον Μπακογιάννη (όχι ότι αυτός ήταν καλύτερος), τόσο με τον Γιώργο Βουλγαράκη όσο και με τον τότε διευθυντή του κόμματος της Ν.Δ, Δημητροκάλλη,  που ήταν καψούρης μαζί της (αυτά είναι γνωστά τοις πάσι και έχουν στην ιστορία, ειδικό χρονοντούλαπο). Ειδικά ο τελευταίος, ήταν τόσο «σαλιάρης μαζί της» που στους «κοριούς» του Μαυρίκη, πιάστηκε να επιμένει για να τη δει και με εκείνη να απαντά ένα κρύο βράδυ: «Βάζω τα παιδιά για ύπνο και έλα, θα ΄μαι έτοιμη…».

—Άλλη τ’ όνομα και άλλη είχε τη χάρη…

Όμως, σε κρυφό… αστέρι είχε αναδειχτεί η 63χρονη σήμερα Κατερίνα Μητσοτάκη. Η μικρή αδερφή. Η τρίτη κόρη της οικογένειας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και της Μαρίκας, ούσα παντρεμένη με τον μακαρίτη πια δικηγόρο, Σπύρο Δημητριάδη (έναν εξαίρετο νομομαθή και κύριο, όπως αναφέρουν όσοι τον γνώριζαν), ήταν τόσο ασυγκράτητη που θα έσκαγε αν δεν τύλιγε στην αγκαλιά της τον αστυνομικό φρουρό της, Δημήτρη Τσεκούρα. Μάλιστα η… λύσσα της ήταν τόσο μεγάλη που λίγο πριν το τέλος της σύντομης θητείας του μπαμπά της ως πρωθυπουργού, τον καψουρεύτηκε και ήθελε να τον κάνει επίσημο αγαπημένο της. Με όλα τα συμπαρομαρτούντα που είχε φέρει αυτή η σχέση και τον τότε αστυνομικό να θέλει να κατέβει και ως υποψήφιος βουλευτής!

–Ο ένστολος εραστής της αδερφής του πρωθυπουργού

Η Κατερίνα Μητσοτάκη, κατά τις αψευδείς μαρτυρίες που έχουμε στη διάθεσή μας, έμπαζε μυστικά τον αστυνομικό όχι μόνο για τα ψώνια στο σπίτι της οικογένειας στην οδό Φλωρίνης στα Βριλήσσια, αλλά και στην αμαρτωλή κρεβατοκάμαρα… Το ομορφόπαιδο ο Τσεκούρας, παντρεμένος με συμβολαιογράφο, είχε ήδη δυο παιδιά (κόρη και γιο) και η «αγία» Αικατερίνη, παντρεμένη με τον δικηγόρο Σπύρο Δημητριάδη είχε ήδη αποκτήσει τέσσερα παιδιά. Έφθασε, όμως, στα πρόθυρα του χωρισμού και η Μαρίκα είχε γίνει έξαλλη.

Μετά το ρεζιλίκι οι σφαίρες

Και ω του θαύματος! Τότε ξαφνικά ένα αμάξι που κατέβαινε την οδό Κηφισίας (περίοδος 1992-1993), κοντοστάθηκε στο ύψος του «Υγεία», ο συνοδηγός φανέρωσε το πιστόλι του και γάζωσε το ομορφόπαιδο που βάδιζε αμέριμνος πεζός. Έριξε γύρω στις 14 σφαίρες, πλήττοντας τον Τσεκούρα στα πόδια και σε άλλα μέρη του σώματος. Αυτός σύρθηκε αιμόφυρτος μέχρι την άκρη για να μην τον πατήσουν τ’ άλλα αμάξια. Το μήνυμα ελήφθη: «Την Αικατερίνη, ούτε ζωγραφιστή να μη την ξαναδεί…». Όπως και έγινε, ταλαιπωρήθηκε για χρόνια με χειρουργεία, ξαναγύρισε στη γυναίκα και τα παιδιά του και τουλάχιστον κουτσοπερπατά, με εξαίρεση μια μορφή αναπηρίας που του απέμεινε μέχρι και σήμερα ως «ενθύμιο» στο δεξί του χέρι, από εξοστρακισμό. Για πολλά χρόνια ήταν ανάπηρος στο καρότσι. Σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως καλά. Ξέρει και ο ίδιος και οι Μητσοτάκηδες, ποιος τον πυροβόλησε. Ένα και ένα, κάνουν δύο. Και το ξέρουν και οι δύο.

Η ιεραρχία της οικογένειας

Πρώτο παιδί της οικογένειας είναι η Ντόρα Μπακογιάννη, ακολούθησε η Αλεξάνδρα, μετά η… αμαρτωλή «αγία» Αικατερίνη και τελευταίος με μεγάλη διαφορά από τα υπόλοιπα παιδιά  ο Κυριάκος. Η Αικατερίνη, έδειχνε πάντα μια νωθρότητα σαν να μην είναι ευχαριστημένη με τίποτα. Δεν της έλειψε το παραμικρό, ο γάμος της πέρασε από τότε μεγάλη κρίση, χώρισε αλλά στις 30 Αυγούστου 2003 παντρεύτηκε τον δικηγόρο Απόστολο Μαυραγάνη.

 Η μαρτυρία αστυνομικού συναδέρφου του: «Η φαμίλια μου είχε ζητήσει να τον καθαρίσω»

Συνάδερφος τότε του αστυνομικού Τσεκούρα, μίλησε στην εφημερίδα μας. Όσα είπε, δείχνουν και τον τρόπο που σκέφτονται ακόμα οι Μητσοτάκηδες αλλά και ποιος πυροβόλησε τον αστυνομικό. Και γενικότερα πως λύνουν τους λογαριασμούς τους οι νοματαίοι που τρώνε και πίνουν από τον δημόσιο κορβανά. Καρκινώματα μιας κοινοβουλευτικής δημοκρατίας που τους εκλέγει και τους ανέχεται. Που τους ταΐζει και τους έχει κάνει επικίνδυνους ολιγάρχες. 

—-Αστυνομικός: Ο Τσεκούρας έπαιρνε λόγια από την Κατερίνα που τα είχανε και δημιουργούσε προβλήματα στην οικογένεια. Πρόσωπο της οικογένειας, μου είχε ζητήσει να τον καθαρίσω.

Κύριε, σε παρακαλώ, δεν μπορείς αυτόν τον πούστη, μου έχουν πει, τι είσαι και ποιος είσαι, πόσο γυμνασμένος είσαι, ήμουνα μαύρη ζώνη. Πολλά χρόνια προπόνηση, από 18 χρονών. Να μην στα πολυλογώ, με στέλνει εκεί πέρα και μου λέει ο… δεν μπορείς να κάνεις κάτι για αυτόν τον άνθρωπο που μας βιάζει την οικογένεια; Σωστή η παρατήρησή του. Λέω εγώ δεν ανακατεύομαι, αύριο μεθαύριο, αυτές τις κουβέντες να τις θυμάσαι, και αύριο μεθαύριο θα τακτοποιηθεί το θέμα… Και κάθισα και λέω της μάνας τους, να σου πω κάτι την πήγα στο πάρκο στα Βριλήσσια και της λέω, άκου να σου πω μωρή, έτσι ακριβώς της είπα ,όπως σου λέω την κουβέντα, δεν ντρέπεσαι γ@μώ το σπίτι σου της λέω, ακριβώς έτσι, μου λέει και τι είναι αυτά που μου μιλάς, σε… αυτός και έχει δει ο Κακαουνάκης και με έχει ξεφτιλίσει και εμένα που είμαι οικογενειάρχης και τον πατέρα σου, και την άλλη μέρα το πρωί με παίρνουνε από κάτω και μου λένε δρόμο. Με έδιωξαν επειδή μίλησα αντρικά. Μετά το έμαθε ο γέρο- Μητσοτάκης και με γυρίσανε πίσω, μπορεί να το κάνανε και με στρατηγική. Με το μαλακό τρόπο με κρατήσανε τρεις μήνες και μετά δεν είχε πέσει ακόμα ο Μητσοτάκης και μετά μου ήρθε μετάθεση. Στα λέω με την σειρά. Δεν θα ρισκάριζα, αλλά επειδή έβλεπα κάποιο πράγμα το οποίο δεν ήτανε σωστό ότι την… και είχε πάει κάτω από το Μαξίμου, από το σπίτι του Μητσοτάκη τότε και του λέει του Ψηλού: Ρε πεθερέ δεν με θες για γαμπρό σου; Μεθυσμένος. Και κατέβηκε ο Μανούσος , το ξέρει ο Μανούσος αυτό, με τρία άτομα και τον σκοτώσανε στο ξύλο, και του πήραν και το πιστόλι και το πετάξαν έξω και την ταυτότητα, στο πεζοδρόμιο. Αυτά είχανε γίνει. Και ο Κακαουνάκης για αυτό φώναζε τότε.

Δημοσιογράφος: Ο Κακαουνάκης τι έλεγε;

-Ότι την… εγώ και ο Τσεκούρας, η προσωπική ασφάλεια.

-Εκβίαζε;

-Ναι, εκβίαζε.

-Για να πάρει λεφτά.

-Στο ράδιο συνέχεια, συνέχεια. Στο ράδιο έπαιζε αυτό το πράγμα. Ναι συνέχεια κάθε πρωί. Α, δεν σου είπα με κάλεσε ο ψηλός μετά από μέρες που τα ‘λεγε ο Κακαουνάκης και μου λέει έλα κάτω, μου λέει. Ο Μανούσος με πήρε, όχι ο ψηλός. Πάω κάτω, σε θέλει ο πρόεδρος. Μπαίνω μέσα στο γραφείο, στη Βουλή. Λέω Πρόεδρε τι έγινε; Μου λέει κάτσε κάτω. Θα πιεις καφέ; Όχι δεν θέλω καφέ. Μου λέει τι γίνεται εκεί πάνω στα Βριλήσσια με την κόρη μου; Του λέω, τι να σου πω μια χαρά είμαστε. Δεύτερη απάντηση δεν μου … χαμογέλασε και μου λέει εντάξει φύγε-φύγε. Τι να του έλεγα , να του έλεγα τι;


Της Αλκμήνης Θεμιστοκλή

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΛΕΙΟ του ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: