ΣΙΝΕ

Σάββατο 7 Μαΐου 2022

Οι Έλληνες έδωσαν 23 δισ. στον τζόγο και 4,5 δισ. στην ασφάλιση ζωής και περιουσιών!

Περίπου 23 δισ. ευρώ έπαιξαν μέσα στο 2021 οι Έλληνες στα ΚΑΖΙΝΟ! 18 δισ. ευρώ παίχτηκαν στα διαδικτυακά παιχνίδια! Δηλαδή περίπου 12% του ΑΕΠ! Αυτά, μέσα στην πανδημία και σε εποχή που τα «κόκκινα δάνεια» είναι κοντά στα 36 δισ. ευρώ, από τα οποία... το 30% των νοικοκυριών δεν μπορεί να πληρώσει και τα φτωχότερα νοικοκυριά «ζουν» με 750 ευρώ το μήνα και περίπου το 68% των νοικοκυριών πληρώνει με δυσκολία τους λογαριασμούς ενέργειας και το 30% δηλώνει ότι ψωνίζει «βάσει τιμής» και όχι «βάσει ποιότητας»...

Αυτά και σε χρόνους που το κράτος δαπάνησε 43 δισ. ευρώ (διετία), για να κρατήσει ζωντανή την οικονομία... Παράλληλα, οι Έλληνες πλήρωσαν στην ιδιωτική ασφάλιση, για προστασία υγείας και περιουσιών τους, μόνο 4,5 δισ. ευρώ, σε στιγμές που το κράτος κατέβασε τις δαπάνες για δημόσια υγεία από το 6,4% του ΑΕΠ τη δεκαετία 2009-2019 στο 4,7% το 2018 και το 2019, σύμφωνα με το Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος.

23 δισ. στον τζόγο - 4,5 δισ. στην ασφάλιση ζωής και περιουσιών! Και είναι όλα αυτά φυσικά και... «αμερικάνικα», αφού, χωρίς κανόνες, οι τηλεοράσεις της πολιτικής και διαφημιστικής προπαγάνδας διαφημίζουν παντού και απροκάλυπτα τον τζόγο! Και πώς να μην υποκύψουν στις «σειρήνες» μικροί και μεγάλοι, όταν κυριαρχούν το ψέμα και η υποκρισία; Οι πορτοκαλάδες Βραζιλίας σε παγοκολόνες είναι πιο φρέσκιες από τον φυσικό χυμό των ελληνικών πορτοκαλιών και λεμονιών!...

Όλα είναι φυσικά, μαγικά, ανώτερα, καλύτερα από της μαμάς, πιο γευστικά από τη γεύση, πιο όμορφα από τα όμορφα, τα ψεύτικα πιο καλά από τα ζωντανά! Και η διασκέδαση «εικονική» και... προτηγανισμένη, με «αποθαμένους» που γελάνε και κλαίνε σε ασπρόμαυρη ζωή... με όχι καλό μέλλον! Και αφήνουν χήρες και παιδιά στο δρόμο! Και οι εξυπνάκηδες, μαζί με τα άλλα, υποτιμούν και τους ασφαλιστές!

Ε.Σ.

Διαβάστε το άρθρο όπως δημοσιεύθηκε στη στήλη Ασφαλιστικό Underwriting, του περιοδικού Ασφαλιστικό ΝΑΙ, τεύχος 195, Μάρτιος - Απρίλιος 2022 (πατήστε πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση):


Nextdeal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: