ΣΙΝΕ

Παρασκευή 6 Μαΐου 2022

Η Ένωση Μηχανοξυλουργών Λάρισας για το εργατικό δυστύχημα στα Γρεβενά

Η Ένωση Μηχανοξυλουργών – Επιπλοποιών, Εργατοτεχνιτών Επεξεργασίας Ξύλου Λάρισας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το εργατικό δυστύχημα στα Γρεβενά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Με οργή και θυμό όπως και βαθιά θλίψη ενημερωθήκαμε για το εργατικό ατύχημα, στα Γρεβενά στη μονάδα βιομάζας για την παραγωγή ενέργειας του εργοστασίου της «Alfa Wood».

Ακόμα ένα νεκρό θρηνεί η εργατική τάξη, καθώς πέθανε ο 28χρονος εργαζόμενος που τραυματίστηκε την Τετάρτη από την έκρηξη που σημειώθηκε στο εργοστάσιο. «Δεν μπορούν άλλο να παίζουν με τις ζωές των εργατών για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους».

Επανειλημμένα τα εργατικά ατυχήματα στα εργοστάσια της «Alfa Wood». Δεν ξεχνάμε το περσινό στις 15 Ιουλίου όταν προκλήθηκε πυρκαγιά στο κεντρικό εργοστάσιο του ομίλου στη ΒΙ.ΠΕ. Λάρισας αφήνοντας πίσω της σημαντικές υλικές ζημιές καθώς κατέστρεψε μηχανολογικό εξοπλισμό. Και ευτυχώς τη γλίτωσε ελαφριά ένας συνάδελφος . Αλλά και μικρότερα ατυχήματα που συμβαίνουν και αποσιωπούνται.

Ακόμα και πέρσι στο σεισμό στο Δαμάσι μόνο με τη παρέμβαση του εργατικού κέντρου και του σωματείου του ξύλου κατάφεραν να σταματήσουν το εργοστάσιο και να πάνε οι συνάδελφοι στα παιδιά τους.

Μέρος της ανακοίνωσης του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΓΡΕΒΕΝΩΝ δίνει ένα σημάδι για το τι αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι, «Τα υποτυπώδη έως ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας, η ανύπαρκτη εκπαίδευση και μετεκπαίδευση των εργαζομένων, οι αλλαγές πόστων και ειδικοτήτων για να βγάλουμε τη δουλειά με όσο λιγότερους εργαζόμενους γίνεται, λόγω του κόστους που χρειάζεται η υγιεινή και η ασφάλεια των εργαζομένων “είναι η κακιά η ώρα”».

Δημοσίευμα newmoney16 Αυγούστου, 2021Η Alfa Wood Group δραστηριοποιείται στην παραγωγή wood pellet, στην εμπορία δασικής ξυλείας και στην εν γένει εμπορία προϊόντων ξύλου και βιομάζας, καθώς και στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Στόχος της διοίκησης μάλιστα είναι η καθιέρωση της εταιρείας ως την πιο ολοκληρωμένη βιομηχανία στον κλάδο της βιομάζας για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Στο πλαίσιο αυτό, τον περασμένο Απρίλιο τέθηκε σε λειτουργία η 3η εργοστασιακή μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα στους Μαυραναίους Γρεβενών, μια επένδυση ύψους 5 εκατ. ευρώ. Έτσι, η ηλεκτρική ισχύς του εργοστασίου ανέρχεται στο 1 MW και η συνολική ισχύς όλων των εργοστασίων του ομίλου στα 3 ΜW, φέρνοντάς τον ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα.

Την ώρα που επενδύει τεράστια ποσά στην ενέργεια οι εργαζόμενοι βρίσκονται να ρισκάρουν με χρόνιες ασθένειες από ελλείψεις μέτρων ακόμα και με τη ζωή τους.

Βάφουν τα χέρια τους με αίμα .

Στο βωμό των κερδών τους οι ζωές των εργατών. Χτύπημα για την εργατική τάξη τα εργατικά ατυχήματα και δεν είναι ένα αόρατο χέρι που τους βοηθά να πλουτίζουν αλλά το ξεζούμιζα των εργατών.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του 28 χρονου συναδέλφου που έχασε τη ζωή του.

Απαντάμε συλλογικά

Καλούμε τους εργαζόμενους να πλαισιώσουν τα σωματεία τους να διεκδικήσουν συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, συλλογικές συμβάσεις εργασίας με καθορισμένα πόστα και αρμοδιότητες, αξιοπρεπείς μισθούς και μεροκάματα. Δυναμώνουμε τη πάλη για σύγχρονες συνθήκες ζωής και δουλειάς”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις