ΣΙΝΕ

Κυριακή 19 Ιουνίου 2022

ΜΙΑ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΠΡΑΞΗ…..

Γράφει ο Τάσος Σεβαστιάδης

Την περασμένη Τετάρτη σε συνεδρίαση του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου αποφάσισε με ψήφους 14-13 να κλείσει το στόμα στους εργαζόμενους της ΔΕΚΕΓ διότι τους...

καταργήσαν την εργασία τους. Καταργήσαν  δηλαδή τη δυνατότητα επιβίωσης σε επτά (7) εργαζόμενους στην κυριολεξία. Κόψαν το ψωμί από επτά (7) οικογένειες.

   Δεν λέμε ότι τους κόψαν τα μπάνια, τις εκδρομές, την αναψυχή και ότι άλλο χρειάζεται ο άνθρωπος για να μπορεί να νιώθει ότι δεν είναι δούλος. ΚΟΨΑΝ ΤΟ ΨΩΜΙ στην κυριολεξία και αυτό γιατί; Διότι δεν ήταν ικανοί, δεν νιώθαν καμιά ανάγκη αλληλεγγύης γι’ αυτούς που θα άφηναν στο έλεος της δυστυχίας. Αν αγωνίζονταν να κρατήσουν τις δουλειές του Δήμου όπως κρατούνε το οικογενειακό τους πορτοφόλι δεν θα είχαν φτάσει σ' αυτή την κατάντια. Να αδιαφορούν για το ψωμί του συνανθρώπου τους.

   Βέβαια όταν μιλάμε για απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν λέμε το σωστό. Το σωστό είναι των 14 αυτών ψήφων που κατακρεούργησαν επτά (7) οικογένειες. Τις άφησαν στο έλεος της ΔΕΗ, των σούπερ μάρκετ, του ΕΝΦΙΑ και στις χίλιες δυο μαλακίες που πληρώνουμε, ενώ αυτοί νιώθουν ότι είναι τα καλά παιδιά του Θεού, που δικαιούνται να τα ‘χουν όλα εύκολα στη ζωή τους.

   Αυτό το γραφτό δεν το γράφω για να συγκινήσω αυτούς. Αυτοί για να φτάσουν σ' αυτή την επαίσχυντη πράξη σημαίνει ότι δεν έχουν τσίπα. Το γράφω για να δει ο κόσμος ότι η ψήφος του δεν είναι για «πέταμα» σε τέτοιους.

   Είναι καιρός λοιπόν ο λαός νε βρει και να ψηφίσει ομοίους του που θα τον στηρίζουν και βέβαια με όρεξη για δουλειά. Αν οι εργαζόμενοι (όχι οι βολεμένοι) δεν πάρουν τις υποθέσεις τους στα χέρια τους, τότε θα γίνονται επαίσχυντες πράξεις σε βάρος τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: