ΣΙΝΕ

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών για την άμεση στήριξη της αγροτικής παραγωγής στα Γρεβενά

Αρνητικά ρεκόρ φέρεται να καταγράφονται όσον αφορά τις ποσότητες της αγροτικής παραγωγής στην Π.Ε. Γρεβενών. Λόγω της παγκόσμιας δυσμενούς συγκυρίας εξ αιτίας του πολέμου στην... Ουκρανία, της αύξησης των τιμών των γεωργικών εφοδίων και του κόστους παραγωγής της καλλιέργειας, και σε συνδυασμό με τη μειωμένη παραγωγή που αναμένουμε στον νομό μας λόγω της ζημίας των αροτραίων καλλιεργειών από την ξηρασία, οι γεωργοί μας βρίσκονται σε δυσχερέστατη οικονομική θέση.

Βασικές καλλιέργειες των αγροτών της Περιφερειακής μας Ενότητας είναι αυτές των αροτραίων καλλιεργειών (σιτηρά, ρεβίθια, φακές, φασόλια, λούπινα, κουκιά). Από τα 424.000 στρέμματα, τα 170.000 στρέμματα καλλιεργούνται με σιτηρά, τα 44.889 στρέμματα καλλιεργούνται με όσπρια (ρεβίθια: 23.000 στρ., φακές: 20.000 στρ., φασόλια: 1.323 στρ., λούπινα: 356 στρ., ρόβη: 184 στρ., κουκιά: 26 στρ.).

Ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών, κ. Φωλίνας Αθανάσιος, έχοντας πρώτα επικοινωνήσει με τοπικούς παραγωγούς και τους αρμόδιους φορείς για να λάβει απόψεις και αιτήματά τους, και έχοντας διενεργήσει αρκετές αυτοψίες σε καλλιεργούμενες εκτάσεις, απέστειλε σχετική επιστολή προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ζητώντας μέριμνα για την άμεση ένταξη των γεωργών της περιοχής μας στα κατάλληλα προγράμματα οικονομικής στήριξης του Υπουργείου, και αποζημίωσης για τη ζημία των αροτραίων καλλιεργειών από την ξηρασία (δηλαδή στις ΚΟΕ – πρώην ΠΣΕΑ – 2022), που αναμένεται να αποδειχθεί σύντομα με τον επικείμενο θεριζο-αλωνισμό τους.

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                    ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: