ΣΙΝΕ

Σάββατο 2 Ιουλίου 2022

ΦΤΕΡΩΤΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ_ΔΗΚΕΒΙ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

“Πετώντας” και με πολύ καλή διάθεση και ανυπομονησία έφτασαν οι μικροί μας φίλοι στη δεύτερη  δράση στις 30/6/2022 με θέμα “Φτερωτές διαδρομές”.

Η Στέλλα Ζέρβα και η Χρύσα  Μωυσιάδη υπεύθυνες  του...

Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου καλωσόρισαν και γνωρίστηκαν με τα παιδιά. Μαζί αναζήτησαν στα ράφια του παιδικού τμήματος και βρήκαν βιβλία που έχουν σχέση με τα πουλιά. Μέσα από τις εικόνες τους  αλλά και την χρήση σύγχρονων τεχνολογικών μέσων μάθαμε πόσα είδη πουλιών υπάρχουν στην Ελλάδα. Είδαμε πουλιά των υγροτόπων, του δάσους, των πόλεων και των χωριών.Τα παρατηρήσαμε με προσοχή και μάθαμε να αναγνωρίζουμε αυτά που  συναντάμε πιο συχνά στον τόπο μας.Ακούσαμε για τα είδη χλωρίδας που τους προσφέρουν τροφή και προστασία.     Ξεχωρίσαμε τα αποδημητικά πουλιά και γίναμε παρατηρητές στα μεγάλα και δύσκολα ταξίδια τους, μέχρι τη στιγμή που φτιάχνουν τη φωλιά τους. Παρατηρήσαμε τις φωλιές των χελιδονιών, των πελαργών και τις φωλιές σε νερό όλες φτιαγμένες με μαεστρία, τέχνη και λεπτομέρεια.Εντυπωσιαστήκαμε σκεπτόμενοι ότι για να τις φτιάξουν χρησιμοποιούν μόνο το ράμφος τους.

Εξελίχθηκε ένα έξυπνο παιχνίδι ερωτήσεων από τις εμψυχώτριες της δράσης και έτσι τα παιδιά έμαθαν πολλά και χρήσιμα.  Κατανόησαν τους κινδύνους που διατρέχουν και κατέθεσαν τις ευαισθητοποιημένες τους απόψεις για το τι μπορούμε να κάνουμε για να τα  προστατέψουμε.

Στη συνέχεια με την καθοδήγηση μας, χρησιμοποιώντας πηλό δούλεψαν με τα λεπτεπίλεπτα και γεμάτα δεξιοτεχνία χεράκια τους. Με πολλή υπομονή κατάφεραν και δημιούργησαν υπέροχες φωλιές. Χρωμάτισαν και έκοψαν σκίτσα χελιδονιών και τα τοποθέτησαν μέσα σ’ αυτές. Επιπλέον, με την καθοδήγηση των εμψυχώτριών μας δημιούργησαν ένα εντυπωσιακό κολλάζ που πλέον κοσμεί το παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης μας.

Τα αποτελέσματα της δράσης μας ενθουσίασαν πραγματικά. Ήταν μια υπέροχη δημιουργική δράση!

Ευχαριστούμε ολόψυχα τις Στέλλα Ζέρβα και Χρύσα Μωυσιάδου για την πραγματοποίηση της δράσης, για την πολύτιμη βοήθειά τους και για τη συνεχή προσφορά τους στις δράσεις της βιβλιοθήκης.Επίσης, ευχαριστούμε τα παιδιά που πλαισίωσαν τη δράση με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, δείχνοντας όρεξη για μάθηση και συνεργατικότητα. Τέλος , θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και το ζαχαροπλαστείο «Zoomserie» που ευγενικά μας χορήγησε κουτιά για την υλοποίηση της δράσης μας και είναι πάντα αρωγός στις προσπάθειές μας παρέχοντας ό,τι χρειαζόμαστε.

Συντονισμός δράσης: Θεολογία Ταρλατζή και  Ευαγγελία Καραμπερίδου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: