ΣΙΝΕ

Κυριακή 7 Αυγούστου 2022

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΗΜΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

Την Τρίτη 02-08-2022 κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Γρεβενών πραγματοποίησε επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Γρεβενών. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση μας σχετικά με την πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και ...πολλές ημέρες στην περιοχή της «Βάλια Κάλντα" αλλά και για τα γενικότερα προβλήματα και ελλείψεις που αντιμετωπίζει η τοπική Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Σε ότι αφορά το μέτωπο της φωτιάς ο Διοικητής μας ενημέρωσε πως η φωτιά είναι υπό έλεγχο δεν έχουν δημιουργηθεί ιδιαίτερα προβλήματα από αυτή  και πως είναι θέμα ημέρων η πλήρης κατάσβεσή της. Για την κατάσβεσή της ενεργούν μόνο επίγειες δυνάμεις ( εικοσιένα πυροσβέστες από διάφορες Πυροσβεστικές  Υπηρεσίες) η δε χρησιμοποίηση εναέριων μέσων υπήρξε ελλιπής  λόγω μικρής διαθεσιμότητας και των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στη  συγκεκριμένη θέση.

Σε ότι αφορά τα γενικότερα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η εν λόγω Υπηρεσία από τη συζήτηση μας αναδείχθηκε ως κυρίαρχο,  μεταξύ άλλων, το πρόβλημα των κτηριακών εγκαταστάσεων στις οποίες στεγάζεται η Υπηρεσία και η μεγάλη ανάγκη δημιουργίας  νέου χώρου ο οποίος θα πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για την απρόσκοπτη λειτουργία της Υπηρεσίας. Απαραίτητη προϋπόθεση για αυτό είναι η εύρεση κατάλληλου  οικοπέδου – γηπέδου, στην υλοποίηση του οποίου θα πρέπει να συμβάλουν όλοι οι τοπικοί φορείς, ο καθένας  από το μετερίζι του. 

 

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: