ΣΙΝΕ

Τρίτη 23 Αυγούστου 2022

«Το φως της Φλόγας» - Παρουσίαση του βιβλίου της Αβδελλιώτισσας συγγραφέα Κατερίνας Τσιάνα-Πανταζίδου

Το πρωί της Τετάρτης 17 Αυγούστου 2022 στη κεντρική πλατεία της Αβδέλλας Γρεβενών πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου της Αβδελλιώτισσας συγγραφέα κυρίας Κατερίνας Τσιάνα-Πανταζίδου, με τίτλο... «Το φως της Φλόγας» από τις εκδόσεις μέθεξις, στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων ΜΑΝΑΚΙΑ 2022, που διοργάνωσε και φέτος ο Σύλλογος Αβδελλιωτών «Η ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ»

Στην εκδήλωση η συγγραφέας, επεσήμανε ότι πρόκειται για μία μυθιστορηματική βιογραφία των πρωτοπόρων φωτογράφων και πρώτων κινηματογραφιστών των Βαλκανίων, των Αβδελλιωτών Αδερφών Μανάκια, που στα τέλη του 19ου αιώνα και ορμώμενοι από την Αβδέλλα, όργωσαν τα Βαλκάνια και κατέγραψαν πολιτικά αλλά και ιστορικά γεγονότα και σκηνές καθημερινής ζωής.


Η συγγραφέας υποδέχτηκε θερμά το κοινό που παρέστη στην εκδήλωση και ευχαρίστησε τον Σύλλογο για την πρωτοβουλία του, να παρουσιαστεί το δικό της βιβλίο στη γενέτειρα των Αδερφών Μανάκια. Η παρουσίαση έκλεισε σε ευχάριστο και οικείο κλίμα και η συγγραφέας υπέγραψε και χάρισε σε πολλούς  παρευρισκόμενους  τυχερούς, αντίτυπα του βιβλίου της ενώ δεν παρέλειψε να χαρίσει και κάποια από αυτά στον Σύλλογο, για να κοσμήσουν την βιβλιοθήκη του.


ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΙΑΝΑ
Η κα Κατερίνα Τσιάνα κατάγεται από την Αβδέλλα Γρεβενών. Τελείωσε το Γυμνάσιο Λάρισας και είναι απόφοιτη του Τμήματος Χημείας του Α.Π.Θ. Εργάστηκε στο Γενικό Χημείο του Κράτους και το 1994 έστησε στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει, το βιβλιοπωλείο «Μυθιστορία» όπου λειτούργησε μια από τις πρώτες λέσχες Ανάγνωσης της πόλης, της οποίας είναι συντονίστρια. Έντονο είναι το κοινωνικό της έργο.


Έχει γράψει επίσης τα βιβλία:

Τα τραγούδια του Μεγάλου Χορού της Αβδέλλας 1996. 

Από τα χειμαδιά στα Βλαχοχώρια εκδ. University studio press 2005.

Από τον Τύρναβο στη Λάρισα 2007 εκδ. Πήγασος. Νταλιάνα εκδ. University studio press 2010.

Σταυραδέρφια εκδ. Νησίδες 2013. Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΕΤΗΣ εκδ. Νησίδες 2014.

Αναθύμηση εκδ. Νησίδες 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια: