ΣΙΝΕ

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022

Μοιράζει… λεφτά ο Μητσοτάκης: Το καινούργιο επίδομα των 1.000 ευρώ – Μόνο 3 προϋποθέσεις για το πάρεις

Παράταση μέχρι και την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου, θα δοθεί σε όσους επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση για το επίδομα που θα δοθεί από την κυβέρνηση ύψους 1000 ευρώ.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται σε... ανακοίνωση της ΔΥΠΑ, στόχος είναι η ποιοτική αναβάθμιση των γνώσεων και δεξιοτήτων των ανέργων, μέσω προγραμμάτων συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της οικονομίας, ώστε να επιτευχθεί ταχύτερα η εργασιακή επανένταξή τους.

Οι ωφελούμενοι που θα ολοκληρώσουν την κατάρτιση υποχρεούνται να συμμετάσχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης. Κάθε ωφελούμενος που θα ολοκληρώσει το Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης και αποκτήσει την Πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων δικαιούται να λάβει εκπαιδευτικό επίδομα που ανέρχεται σε 5 ευρώ/ώρα κατάρτισης, άρα για πρόγραμμα 200 ωρών φτάνει στα 1.000 ευρώ.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι – Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να κάνετε αίτηση για το επίδομα


Αίτηση στην πλατφόρμα μπορούν να κάνουν όσοι:

– είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ανέργων της Δ.ΥΠ.Α. (πρώην ΟΑΕΔ), ανεξαρτήτως αν λαμβάνετε επίδομα ανεργίας ή όχι
– έχουν ηλικία άνω των 18 ετών
– είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Στην περίπτωση που ο τίτλος σπουδών αποκτήθηκε στην αλλοδαπή, απαιτείται επίσημη μετάφραση και πράξη αναγνώρισης.

Η επιλογή των ανέργων και η εγγραφή τους στο Μητρώο Ωφελούμενων θα γίνεται κατά σειρά προτεραιότητας υποβολής της αίτησης, εφόσον πληρούνται οι επί μέρους προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα κατάρτισης που θα επιλέξουν (όπως ανεργία, εκπαιδευτικό επίπεδο, γνώση ξένης γλώσσας, όπου απαιτείται κλπ.) και μέχρι εξαντλήσεως των προσφερόμενων θέσεων.
Συγκεκριμένα, κάθε άνεργος που ενδιαφέρεται καλείται να προχωρήσει στα εξής βήματα:

Συμπληρώνει και υποβάλλει ηλεκτρονικά την «Αίτηση Συμμετοχής», μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης, εισερχόμενος με κωδικούς TAXISnet.

Επισυνάπτει:

1) Αντίγραφο Δελτίου Ταυτότητας-Διαβατηρίου σε ισχύ (ταυτοποίηση),

2) Αντίγραφο απολυτηρίου, τουλάχιστον, Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης ή ανώτερου τίτλου σπουδών, και

3) Υπεύθυνη Δήλωση μέσω gov.gr, στην οποία θα δηλώνει ότι δεν παρακολουθεί ή /και δεν έχει παρακολουθήσει άλλο πρόγραμμα κατάρτισης που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας, στο πλαίσιο της δράσης 16913 «SUB 2: Οριζόντια Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων για στοχευμένες πληθυσμιακές ομάδες» και δεν έχει παρακολουθήσει πρόγραμμα κατάρτισης στο ίδιο αντικείμενο, κατά τα τελευταία 2 έτη πριν από τη δημοσίευση της παρούσας πρόσκλησης

Επισυνάπτει πτυχίο γνώσης αγγλικής γλώσσας, εάν το κατέχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: