ΣΙΝΕ

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Σαββόπουλος και Γιάτσιος ανακάλεσαν στην τάξη τον Περιφερειάρχη για τις αναφορές του στο παρελθόν: «Όλοι έχουμε βάλει ένα λιθαράκι- Να είμαστε πιο προσεκτικοί»

Τριγμούς στην παράταξη Κασαπίδη, προκάλεσε η για πολλοστή φορά αναφορά του Περιφερειάρχη σε πεπραγμένα προηγούμενων ετών, με περιφερειακούς σύμβουλους της συμπολίτευσης να μην μένουν στη... σιωπή και να σημειώνουν πως η δημόσια διοίκηση έχει συνέχεια

Ο Γιώργος Κασαπίδης αναφέρθηκε ουκ ολίγες φορές στο ζήτημα της νομιμοποίησης κτιρίων και άλλων θεμάτων προηγούμενων διοικήσεων, με στελέχη της αντιπολίτευσης να θέτουν το ερώτημα αν ο Περιφερειάρχης συμπεριλαμβάνει μέσα στα όσα λέει και τις διοικήσεις ανθρώπων που ανήκουν στο συνδυασμό του, γεγονός που προκάλεσε την παρέμβαση του πρώην Αντιπεριφερειάρχη, Δημήτρη Σαββόπουλου. 

Ο έμπειρος αυτοδιοικητικός εμφανώς ενοχλημένος από τις τοποθετήσεις του Περιφερειάρχη, πήρε το λόγο και υπερασπίστηκε ενέργειες των προηγούμενων διοικήσεων, λέγοντας πως δεν μπορεί να ισοπεδώνονται όλα καθώς «όλοι έχουν βάλει ένα μικρό ή ένα μεγαλύτερο λιθαράκι τα προηγούμενα χρόνια». 

Μάλιστα ο Δημήτρης Σαββόπουλος επεσήμανε πως έρχεται σε δύσκολη θέση ακούγοντας τον Περιφερειάρχη και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη διοίκηση 2011- 2014, όταν ο ίδιος θήτευσε ως Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς υπό τον Γιώργο Δακή, όταν η περιφερειακή διοίκηση έψαχνε ακόμα τον βηματισμό της με συνεχείς αλλαγές νομοθεσίας και αρμοδιοτήτων.

Στα όσα έλεγε συνεπικουρούσαν οι επίσης πρώην Αντιπεριφερειάρχες, Γιάννης Γιάτσιος και Γιάννης Κιοσές, ενώ χρησιμοποίησε τον όρο «πρώτη φορά» για να υπερτονίσει πως έχουν γίνει πράγματα στο παρελθόν τόσο από τη Νομαρχιακή όσο και από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Το λόγο έλαβε και ο Γιάννης Γιάτσιος, μιλώντας επίσης την περίοδο 2011-2014 υπερασπιζόμενος το έργο της περιφερειακής αρχής στην οποία μέλος ήταν ο ίδιος και απευθυνόμενος στον Γιώργο Κασαπίδη τον κάλεσε οι «αναφορές στο παρελθόν να γίνονται με λίγο προσοχή».

Ζήσης Πιτσιάβας

e-ptolemeos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: