ΣΙΝΕ

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

Δήμος Γρεβενών: «Ταξιδεύω Γρεβενά» – Στη Λαογραφική Συλλογή του Δήμου Γρεβενών (Βίντεο+Φωτογραφίες)

Το όγδοο διαδικτυακό βίντεο της τουριστικής καμπάνιας του Δήμου Γρεβενών με τίτλο «Ταξιδεύω Γρεβενά», παρουσιάζει την αξιόλογη Λαογραφική Συλλογή του Δήμου Γρεβενών που δημιουργήθηκε χάρη στην... ευγενική προσφορά των Γρεβενιωτών.

Εκθέματα δύο και πλέον αιώνων καταδεικνύουν έναν τρόπο ζωής χαμένο στο παρελθόν, περιλαμβάνοντας αντικείμενα καθημερινής χρήσης, φορεσιές και υφαντά, αντιπροσωπευτικά εργαλεία των γεωργοκτηνοτροφικών επαγγελμάτων της περιοχής καθώς και κάποιων που έχουν πια εκλείψει.

Σε καλαίσθητες προθήκες παρουσιάζονται, επίσης, φίνες πορσελάνες, έγγραφα και σπάνια αντικείμενα της ιστορικής οικογένειας Μπούσιου, ενώ στην εξωτερική αίθουσα δεσπόζει το Γρεβενιώτικο αστικό δωμάτιο.

Αναπόσπαστο κομμάτι της Λαογραφικής Συλλογής του Δήμου Γρεβενών είναι και οι περίφημες ξυλόγλυπτες συνθέσεις του Δημητρίου Αγοράστη, όλες τους εξαιρετικά δείγματα της φιλόπονης προσπάθειας του γλύπτη, να μορφοποιήσει ένα υλικό που προσφέρει άφθονο η Γρεβενιώτικη Φύση.

Η Λαογραφική Συλλογή του Δήμου Γρεβενών, εδρεύει στο Κέντρο Πολιτισμού της πόλης και λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή (09:00-13:00), με ελεύθερη είσοδο.







Γραφείο Τύπου

 Δημάρχου Γρεβενών

Δεν υπάρχουν σχόλια: