ΣΙΝΕ

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

Έξαλλος πατέρας με το «Γονέας Α» και «Γονέας Β»: «Μην ξαναδώ τέτοιες αηδίες» έγραψε στο σχολείο

Σάλος έχει προκαλέσει η αντίδραση ενός γονέα μαθητή που φοιτά σε σχολείο του Βόλου. Σε υπεύθυνη δήλωση που κλήθηκε να υπογράψει για θέμα που αφορά στη λειτουργία του σχολικού συγκροτήματος, ο Βολιώτης έκανε… σχόλια και διόρθωσε ακόμα και την έτοιμη φόρμα που διανέμει το Υπουργείο Παιδείας.

Τι ήταν όμως αυτό που ενόχλησε τον πατέρα του ανήλικου μαθητή;

Η αναγραφή “Α’ Γονέας” και “Β’ Γονέας” στην υπεύθυνη δήλωση, είναι η απάντηση και αντικατέστησε τις λέξεις , γράφοντας στις αντίστοιχες σειρές “πατέρας” και μητέρα”. Δεν έμεινε όμως εκεί. Έγραψε και σχόλια προς τους εκπαιδευτικούς του σχολείου:

“Και μην ξαναδώ αηδίες. Και μην ξαναδώ αθλιότητες τύπου γονέας α’ και β’ γονέας. Το παιδί μου και όλα τα παιδιά του κόσμου έχουν πατέρα και μητέρα. Τέλος”.

Έκπληκτοι οι εκπαιδευτικοί είδαν τις παρατηρήσεις του γονέα, ενώ μέσα σε λίγη ώρα η σχετική “κατσάδα” έγινε viral στο διαδίκτυο προκαλώντας ποικίλες συζητήσεις και σχόλια.

Όλα ξεκίνησαν το 2019 όταν η γαλλική εθνοσυνέλευση ψήφισε υπέρ της κατάργησης των λέξεων «μητέρα» και «πατέρας» από όλα τα επίσημα έγγραφα του εκπαιδευτικού συστήματος, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι διακρίσεις που έπλητταν μέχρι σήμερα τους ομοφυλόφιλους γονείς. Από εδώ και πέρα, οι λέξεις «μητέρα» και «πατέρας» θα δώσουν τη θέση τους στις «Γονέας 1» και «Γονέας 2».

Δείτε την εικόνα:

thenewspaper.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: