ΣΙΝΕ

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

Παρέμβαση Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών για την αδικία αναφορικά με τον τρόπο κατανομής των αδειών φύτευσης αμπελώνωνπρος το ΥΠΑΑΤ

O Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών, κ. Φωλίνας Αθανάσιος, σε συνέχεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Αθήνα και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ανέλαβε την πρωτοβουλία σύνταξης και αποστολής επίσημης πρότασης προς το... Υπουργείο, με θέμα την κατανομή των αδειοδοτήσεωννέας φύτευσης αμπελώνων.

Ο Αντιπερφερειάρχης προτείνει,προς το Υπουργείο, η κατανομή των αδειοδοτήσεων να πραγματοποιείται ανά Περιφερειακή Ενότητα σε κάθε Περιφέρεια και σε αναλογικό βαθμό, βάσει τωνκαλλιεργούμενων στρεμμάτων, ώστε να δύναται η διεύρυνση του κύκλου εργασιών τωναμπελουργών κάθε Περιφερειακής Ενότητας.

Ειδικότερα δε, σε περίπτωση μη εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τους αμπελουργούς σε μια ΠεριφερειακήΕνότητα, τα δικαιώματα αδειών νέας φύτευσης να δύνανται να μετατεθούν σεαμπελουργούς άλλης Περιφερειακής Ενότητας εντός της ίδιας Περιφέρειας.

Γνώμονας για την σύνταξη της ανωτέρω πρότασης είναι η ενίσχυση της δραστηριότηταςτου Πρωτογενούς Τομέα, και ιδιαίτερα των αμπελουργών της Περιφερειακής ΕνότηταςΓρεβενών, που είναι κάτοχοι μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων, κι έτσι λαμβάνουν και μειωμένημοριοδότηση έναντι των υπολοίπων αμπελουργών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας,γεγονός το οποίο καθιστά εξαιρετικά δύσκολο το να αποκτήσουν άδεια νέας φύτευσης.

Με σαφείς και συγκεκριμένες προτάσεις, η Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, αλλά και προσωπικά ο Αντιπεριφερειάρχης, εκπροσωπούν τα συμφέροντα των Γρεβενιωτών παραγωγών σε κάθε επίπεδο, και διεκδικούν τη βελτίωση των συνθηκών και των ευκαιριών για κάθε καλλιέργεια, στο πλαίσιο μίας συνεκτικής πολιτικής αναβάθμισης του Πρωτογενούς Τομέα στα Γρεβενά.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                    ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: