ΣΙΝΕ

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ν. ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ!

Η Κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να μην δώσει καμία παράταση στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας οδηγώντας πανελλαδικά 25.000 συναδέλφους στην ανεργία, παρά τα όσα διέρρεαν το...

προηγούμενο διάστημα και υπόσχονταν στους εργαζόμενους

Στις σημερινές συνθήκες που η ακρίβεια και η ενεργειακή φτώχια τσακίζει τις ζωές μας, η απόλυσή τους ισοδυναμεί με καταδίκη. Οι συνάδελφοι εργαζόμενοι με τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας ξέρουν πολύ καλά το Γολγοθά της ανεργίας, αφού είναι κατά βάση μακροχρόνια άνεργοι, μέλη πολύτεκνων και μονογονεϊκών οικογενειών, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία δεν δικαιούται ούτε το πενιχρό επίδομα ανεργίας.

Μάλιστα, οι δηλώσεις της κυβέρνησης ότι είναι η τελευταία φορά εφαρμογής του προγράμματος ανοίγουν τον δρόμο σε «μπαράζ ιδιωτικοποιήσεων δημοτικών υπηρεσιών, με ευθύνη των δημοτικών και περιφερειακών αρχών, που τόσα χρόνια έχουν αρκεστεί να μπαλώνουν τρύπες με τέτοια προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας, να καλύπτουν τις τεράστιες ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό χωρίς να διεκδικούν προσλήψεις μόνιμων εργαζομένων».

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι μόνο ο μαζικός και οργανωμένος αγώνας των εργαζομένων μπορεί να φέρει αποτελέσματα!

Η ΕΓ του Νομαρχιακού Τμήματος Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν πανελλαδικά  οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στα λεγόμενα « κοινωφελή προγράμματα » που εργάζονται σε Περιφέρειες και  Δήμους  και απολύονται τις επόμενες μέρες, στηρίζει τα  αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους.

Ø     Καμία απόλυση εργαζόμενου στην Κοινωφελή Εργασία.

Ø     Επίδομα ανεργίας για όλους για όσο καιρό διαρκεί η ανεργία.

Ø     Συνταξιοδοτική αναγνώριση της ανεργίας.

Ø     Κατάργηση των προγραμμάτων της φτώχειας και της μιζέριας, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων και της Περιφέρειας.

Η ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΟΙΝΟΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις