ΣΙΝΕ

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές 2023: Περιοδεία σε Λάρισα και Γρεβενά ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Οι τελευταίες κινήσεις, η επικρατέστερη ημερομηνία και η επίσημη ανακοίνωση

Σε προγραμματισμένη περιοδεία στη Λάρισα θα βρίσκεται αύριο Παρασκευή (24/2) ο Κυριάκος Μητσοτάκης... -περίπου έξι εβδομάδες πριν τις εκλογές– όπου μεταξύ άλλων στις 6.30 μ.μ. θα έχει κεντρική ομιλία στο Κλειστό Γυμναστήριο Αλκαζάρ.

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για την ανακοίνωση των εκλογών, καθώς όπως έχει γράψει πολλές φορές το Thestandard.gr αυτές έχουν κλειδώσει για τις 9 Απριλίου.

Στη Λάρισα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την 110 Πτέρυγα Μάχης, η οποία φιλοξενεί Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη τύπου MQ-9 REAPER, τα οποία τους τελευταίους μήνες επιχειρούν ήδη και έχουν ρόλο κατόπτευσης της Ανατολικής Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας.

Το Σάββατο θα επισκεφθεί το εργοτάξιο του Ε65 και θα μεταβεί στα Γρεβενά.

Την 1η Μαρτίου αναμένεται να βρεθεί στη Θεσσαλονίκη, όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα ανακοινώσει την απόφασή του να είναι υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης, καλύπτοντας το κενό του Κώστα Καραμανλή.

Όλα είναι σχεδόν έτοιμα στο Μέγαρο Μαξίμου και στην Πειραιώς με τα ψηφοδέλτια να έχουν κλείσει κατά 97%, ενώ προς την ολοκλήρωσή του είναι και ο κυβερνητικός σχεδιασμός για τη νέα τετραετία που θα αποτελέσει τη βάση των προεκλογικών εξαγγελιών της Νέας Δημοκρατίας, με κυριότερες την αύξηση των αποδοχών των εργαζομένων.

Η επικρατέστερη ημερομηνία για την προκήρυξη των εκλογών είναι η 10η Μαρτίου.

Δύσκολα να εξαγγελθεί νωρίτερα, καθώς υπάρχει σε εκκρεμότητα η διεξαγωγή στις 4 Μαρτίου του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με την νομοθεσία το ΑΣΕΠ απαγορεύεται να γίνονται διαδικασίες προσλήψεων όταν διαλύεται η Βουλή. Αν δηλαδή είχαν ανακοινωθεί νωρίτερα από τις 4 Μαρτίου οι εκλογές θα αναβαλλόταν ο πρώτος γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ που αποτέλεσε σημαία στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Είναι κάτι που δεν το θέλει το Μέγαρο Μαξίμου και απομένει να αποφασιστεί ο τρόπος που θα εξαγγείλει τις εκλογές ο πρωθυπουργός.
Ο τρόπος που θα εξαγγείλει τις εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τρία είναι τα πιθανότερα σενάρια:

Σε μια πανηγυρική συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την Παρασκευή 10 Μαρτίου, όπου θα γίνει ο απολογισμός των επιδόσεων της κυβέρνησης και ο κ. Μητσοτάκης, με διάγγελμα στους πολίτες ή με ανακοίνωση σε μια συμβολική κορυφαία κομματική εκδήλωση.

Από την άλλη στα τελευταία χιλιόμετρα πριν από τη προκήρυξη των εκλογών ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει σημασία στην κοινωνική ατζέντα και όπως έχει δεσμευτεί οι υπουργοί του δεν έχουν κατεβάσει τα μολύβια και τρέχουν τα τελευταία νομοσχέδια.

Αναμένεται να ψηφιστούν 6-9 νομοσχέδια μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες όπως αυτό του Υπουργείου Παιδείας για τη σχολική βία, τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, τον κατώτατο μισθό και την επιτάχυνση της διοικητικής δικαιοσύνης.

Στην ομιλία του χθες στη Βουλή ο πρωθυπουργός μίλησε και για το διακύβευμα των επόμενων εκλογών, τονίζοντας πως «η χώρα, από όλες τις εξωγενείς κρίσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, έχει κατοχυρώσει την εσωτερική σταθερότητα. Και από τη σταθερότητα περνά τώρα στο αποτέλεσμα, περνά στην πρόοδο, περνά στην προκοπή» και οι πολίτες συγκρίνουν και «μπορούν να ξεχωρίζουν την πράξη από το ψέμα, μπορούν να ξεχωρίζουν τον μετρημένο ρεαλιστή από τον υποκριτή και σίγουρα μπορούν να ξεχωρίζουν τη λύση από το πρόβλημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: