ΣΙΝΕ

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

ΓΡΕΒΕΝΑ: 5ήμερο Φεστιβάλ Ιρλανδικού Πολιτισμού

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 5ήμερο Φεστιβάλ Ιρλανδικού Πολιτισμού

SPDF2023_Poster

Πάμε Γρεβενά; Πάμε Ιρλανδία!

Για 5 ολόκληρες ημέρες τα Γρεβενά φιλοξενούν το πρώτο και μεγαλύτερο φεστιβάλ ιρλανδικού πολιτισμού στην Ελλάδα



Είμαστε έτοιμοι ξανά...

Στα Γρεβενά αγαπάμε την Ιρλανδία και γιορτάζουμε για 8η χρονιά τον εθνικό της προστάτη Άγιο Πατρίκιο. Φέτος επιστρέφουμε με τη μεγαλύτερη έκδοση της γιορτής.  Η ημέρα του Αγίου Πατρικίου (St.Patrick’s Day), θα πλαισιωθεί από ένα πλήρες θεματικό φεστιβάλ πέντε ολόκληρων ημερών.
Παραδοσιακή μουσική, σεμινάρια παραδοσιακού ιρλανδικού τραγουδιού και χορού, γαστρονομία, βραδιά λογοτεχνίας, κινηματογράφος ,  ομιλίες  και παρουσιάσεις ιρλανδικής λαογραφίας. Είναι οι πτυχές του ιρλανδικού πολιτισμού στις οποίες μπορούν να γνωρίσουν όσοι θα συμμετέχουν στο φεστιβάλ. 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στην Ελλάδα!

Έκθεση τέχνης αφιερωμένη στο Βιβλίο των Κέλλς (BOOK of Kells) του 9ου π.Χ. αιώνα. Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και αρχαιότερα κειμήλια καλλιγραφίας και εικογράφησης του κόσμου και σαφώς του δυτικού πολιτισμού. Eίναι ένα εικονογραφημένο χειρόγραφο Ευαγγελίου στα λατινικά. Το Βιβλίο των Κελλς έχει μείνει στην ιστορία καθώς ξεπερνά σε λεπτομέρεια και πολυπλοκότητα τα σχέδια άλλων βιβλίων παρόμοιας τεχνοτροπίας εκείνων των εποχών. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και 25 Μαρτίου 2023.

Μουσική

Θα έχουμε τη δυνατότητα να ακούσουμε και να χορέψουμε παραδοσιακή μουσική της Ιρλανδίας με τα καλύτερα συγκροτήματα ιρλανδικής μουσικής στην Ελλάδα. Τους Tir Fada, τους Iernis,  τους Irish Crossing + Chained Magpie και τους Belo-Tanos! Παράλληλα οι αγαπημένοι μας FolkU2 προσκαλούν σε ένα ακόμη μοναδικό irish session. Ηδη έχουν ξεκινήσει να κουρδίζουν και θα βρίσκονται στα Γρεβενά, για πέντε μοναδικές συναυλίες!

Γαστρονομία

Μοναδικά ιρλανδικά μενού, αρτοπαρασκευάσματα και απίστευτα γλυκά φτιαγμένα με μαύρη μπύρα GUINNESS, θα σας περιμένουν να τα απολαύσετε και φέτος στα Γρεβενά! Φουρνίζουμε.....

Σεμινάριο Ιρλανδικού Τραγουδιού

Για φέτος η καταξιωμένη εθνομουσικολόγος Λαμπρινή Astrid Γιώτη Andersson, θα είναι μαζί μας να μας ταξιδέψει στη μαγεία του Sean Nos...του παραδοσιακού ιρλανδικού τραγουδιού...Μην το χάσετε! Περιορισμένες θέσεις...

Ομιλίες 

Εκλεκτοί επιστήμονες, εκλεκτοί ομιλητές και φέτος στο φεστιβάλ μας!!
Η διατροφολόγος Σοφία Μπάμπου θα μας μιλήσει για την Ιρλανδική Κουζίνα και τη σχέση της με την Γρεβενιώτικη σε μια ιδιαίτερη ομιλία παρουσίαση!!

Σεμινάρια Ιρλανδικών Χορών

Δεν θα μπορούσε να λείπει από το φεστιβάλ μας! Ο Γεράσιμος (Jerry) Μοσχανάς θα είναι ο χοροδιδάσκαλός μας για φέτος! Έχει μια τεράστια εμπειρία στους ιρλανδικού και σκωτζέζικους χορούς τους οποίους διδάχθηκε δίπλα σε μεγάλους δασκάλους του είδους στη Νέα Υόρκη. Δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή!!!

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ στα ΓΡΕΒΕΝΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ
St. Patrick's Day Festival - Το κάλεσμα στα ΓΡΕΒΕΝΑ!
Share
Tweet
Forward
Share
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ - ΓΙΑ Μ.Μ.Ε.
Copyright © 2023 StPatricksDay.gr, All rights reserved.
You are receiving this email to be informed about our festival

Our mailing address is:
StPatricksDay.gr
M.Alexandrou 10
Grevena 100
Greece

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp

Δεν υπάρχουν σχόλια: