ΣΙΝΕ

Σάββατο 18 Μαρτίου 2023

Αδιανόητες δηλώσεις Άδωνι Γεωργιάδη για την τραγωδία των Τεμπών: «Στο συγκεκριμένο δυστύχημα δεν ευθύνεται ο Κώστας Καραμανλής»

Απίστευτες διατυπώσεις επιστράτευσε πάλι ο Άδωνς Γεωργιάδης σε μία προσπάθεια να αντιστρέψει πλήρως την πραγματικότητα μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, αποσύροντας εντελώς από το... κάδρο των ευθυνών τον Κώστα Καραμανλή. Ο υπουργός Ανάπτυξης πέταξε «σωσίβιο» στον παραιτηθέντα υπουργό Υποδομών και Μεταφορών λέγοντας πως: «Ο Καραμανλής δεν ευθύνεται για αυτό το δυστύχημα». Παράλληλα, το βίντεο του Άδωνι Γεωργιάδη να παίζει με τρενάκια κάνει το γύρο του διαδικτύου μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα, σε τηλεοπτική του εμφάνιση το πρωί της Παρασκευής στον ΣΚΑΪ, ο Άδωνης Γεωργιάδης, όταν λοιπόν ρωτήθηκε για την περίπτωση του παραιτηθέντος Κώστα Καραμανλή απάντησε:

«Ο υπουργός Κώστας Καραμανλής πήρε μία απόφαση να παραιτηθεί σε πρώτο χρόνο. Πράγμα εξαιρετικά σπάνιο στη μεταπολίτευση. Εγώ δεν ξέρω πολλούς να έχουν δείξει τέτοια ευαισθησία και τέτοια υπευθυνότητα. Πήρε πάνω του ευθύνες πολύ περισσότερες από εκείνες που του αναλογούσαν» και συνέχισε: «Την πράξη ευθύνης του Κώστα Καραμανλή την πούλησαν στην κοινή γνώμη ως ενοχή. Ο Καραμανλής δεν ευθύνεται για αυτό το δυστύχημα. Δεν μπορεί να ευθύνεται ο υπουργός για το ότι ο σταθμάρχης δεν ακολούθησε το πρωτόκολλο. Αυτό δεν είναι υπουργικά καθήκοντα» είπε και πρόσθεσε: «Η πολιτική ευθύνη είναι γενική έννοια, την ανέλαβε και με γενναιότητα. Άλλο το ένα άλλο το άλλο».

Εν συνεχεία υποστήριξε πως η παραίτηση ήταν μία πράξη γενναιότητας του Κώστα Καραμανλή: «Προσωπικά θεωρώ ότι δεν υφίσταται καν ζήτημα. Ο Κ. Καραμανλής παραιτήθηκε από υπουργός και πολύ καλά έκανε. Το θεωρώ μεγάλη πράξη. Ο κανιβαλισμός που έχει υποστεί έκτοτε φοβάμαι ότι θα λειτουργήσει αρνητικά στο μέλλον, για να ακολουθήσει κάποιος υπουργός το γενναίο του παράδειγμα».

Τέλος, ερωτηθείς εάν πρέπει να είναι ξανά υποψήφιος, απάντησε: «Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Ο Κώστας Καραμανλής είναι βουλευτής. Αν θα συνεχίζει να είναι στη Βουλή μπορούν να το αποφασίσουν μόνο οι ψηφοφόροι των Σερρών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: