Βουλή: Το ερώτημα εάν στην ελληνική πολιτική σκηνή υπάρχει οικογενειοκρατία, νεποτισμός και κληρονομικό δίκαιο είναι καθαρά… ρητορικό.
Και τούτο, διότι τα παραδείγματα, στη ΝΔ και ...εν γένει στην δεξιά, όπου οι γονείς δίνουν τα «πολιτικά σκήπτρα» στα παιδιά τους, είναι αμέτρητα.
Πρώτο και καλύτερο παράδειγμα αποτελεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, οι Καραμανλήδες και μια σειρά από άλλα στελέχη.
Όμως, υπάρχει μια οικογένεια στην δεξιά που σπάει όλα τα ρεκόρ. Και αυτή είναι η οικογένεια Βαρβιτσιώτη.
Γιατί το λέμε αυτό; Διότι, όπως διαφωτιστικά έγραψε σήμερα η (δεξιά) διαδικτυακή εφημερίδα Political, στις πρώτες εκλογές στην πατρίδα μας το 1844, ένας από αυτούς που εξελέγησαν ήταν ο Πέτρος Βαρβιτσιώτης.
Ο εν λόγω Βαρβιτσιώτης καταγόταν από το χωριό Βαρβίτσα ή Μπαρμπίτσα της Λακωνίας. Το συγκεκριμένο χωριό φαίνεται πως είναι η γενέτειρα του Ζαχαρία Μπαρμπιτσιώτη, του ατρόμητου καπετάνιου που έδωσε στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη το προσωνύμιο «Γέρος του Μοριά».
Με… απλή αριθμητική, η δεξιά οικογένεια Βαρβιτσιώτη παραμένει στην πολιτική από το 1844 έως σήμερα.
Ο προτελευταίος εκπρόσωπός της ήταν ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης, κορυφαίος υπουργός των κυβερνήσεων της ΝΔ, ο οποίος είχε διεκδικήσει και την αρχηγία της παράταξης ανεπιτυχώς. Κάποιοι, κακοπροαίρετοι, λένε ότι το παρατσούκλι του ως υπουργού ήταν «Ρουσφετογιάννης».
Τελευταίος και ακμαίος εκπρόσωπος της οικογένειας είναι ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος είναι αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και θα είναι εκ νέου υποψήφιος με τη ΝΔ στις προσεχείς εκλογές.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής στις εκλογές του Απριλίου του 2000 σε ηλικία 31 ετών.
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ BLOG ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ kostasdigos@yahoo.gr
Παρασκευή 5 Μαΐου 2023
Ποια (δεξιά) οικογένεια είναι στη Βουλή από το 1844 μέχρι σήμερα
==► ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ ▼

Επιστολή στην Κατερίνα Σακελλαροπού...

«Τα έχει κάνει σκ@τ@, θα την σκίσω»...

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη ...

Επιτέλους, έστω και 6 χρόνια μετά ο...

Ο ”Κανένας” που κερδίζει τον Μητσοτ...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙ...

Ζήσης Τζηκαλάγιας:Μήνυμα του ΠΘ για...

Ο πρ. Πρωθυπουργός Α.Σαμαράς επισημ...

ΑΝΩ- ΚΑΤΩ ΣΤΗΝ ΔΟΜΗΣΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΙΔΙ...

ΚΕΔΕ κατά Κεραμέως: Απογοητευτική η...

Νέες διευκρινίσεις Ζήση Τζηκαλάγια ...

Με επιστολή-καταπέλτη στον Μητσοτάκη ο Ζήσης Τζηκαλάγιας φεύγει από την Ν.Δ.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου