ΣΙΝΕ

Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Τι δηλώνουν για την εξαγγελία Μητσοτάκη κορυφαία στελέχη της αγοράς! (βίντεο)

Τις πρώτες επίσημες δηλώσεις κορυφαίων παραγόντων της ασφαλιστικης αγοράς για την εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ασφαλιση των κτιρίων φιλοξενεί η ...ειδκάμερα του nextdeal.gr.

Οι δηλώσεις έγιναν στο περιθώριο της ανοιχτής συζήτησης για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση που πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 8 Μαΐου, στο αμφιθέατρο της Εθνικής Πινακοθήκης, από τη Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος (ΕΕΑΕ), Ένωση Συντονιστών Ασφαλιστικών Πρακτόρων Ελλάδος (ΕΣΑΠΕ) και τον Σύνδεσμο Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ), με την υποστήριξη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ).

Τα στελέχη της αγοράς επιδοκιμάζουν τις εξαγγελίες Μητσοτάκη, αλλά υπογραμμίζουν ότι είναι το πρώτο βήμα και περιμένουν να ολοκληρωθεί σύντομα η πρωτοβουλία με πιο ριζικά μέτρα.

Όσον αφορά τη συζήτηση η οποία αναπτύχθηκε μέσα από δύο θεματικά πάνελ, σκοπό είχε την ανάδειξη της αξίας και της συμβολής της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στην ανάπτυξη της αγοράς και της χώρας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της προέδρου της ΕΕΑΕ κ. Δ. Λύχρου και ακολούθησαν οι ομιλίες του Προέδρου του ΕΕΑ Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, και του Προέδρου της ΕΑΕΕ Αλέξανδρου Σαρρηγεωργίου.

Στο πρώτο πάνελ οι κ. Παναγιώτης Τσακλόγλου από τη Νέα Δημοκρατία, η κ. ‘Εφη Αχτσιόγλου από το ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Παύλος Χρηστίδης από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ παρέθεσαν τις απόψεις τους απαντώντας σε ερωτήσεις εκπροσώπων της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης κυρίως στα θέματα του δεύτερου και τρίτου πυλώνα ασφάλισης, των φορολογικών κινήτρων, αλλά και των εργασιακών θεμάτων στην αγορά.

Αμείωτο ενδιαφέρον είχε και η συζήτηση του δεύτερου πάνελ, στο οποίο συμμετείχαν οι κύριοι Ιωάννης Καντώρος της INTERAMERICAN, Παναγιώτης Δημητρίου της GENERALI, Χρήστος Γεωργακόπουλος της ALLIANZ -Ευρωπαϊκή Πίστη, Δημήτρης Ζορμπάς της ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ Ασφαλιστική και Νίκος Ζάχος της NP Ασφαλιστική από πλευράς ασφαλιστικών εταιρειών, με κύρια θέματα τον κλάδο υγείας αλλά και τις συμβάσεις μεταξύ συνεργατών. Φυσικά, η προεκλογική αναγγελία του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη για μείωση του ΕΝΦΙΑ 10% σε κάθε κτήριο που ασφαλίζεται έναντι φυσικών καταστροφών συζητήθηκε έντονα και αξίζει να δείτε το βίντεο που ακολουθεί με τις απόψεις στελεχών και παραγόντων της ασφαλτικής αγοράς, που εξασφάλισε το nextdeal στο περιθώριο της εκδήλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: