ΣΙΝΕ

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

Έως τις 23 Ιουνίου η εγγραφή - επανεγγραφή νηπίων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Γρεβενών

Σε εξέλιξη είναι από τις 25 Μαΐου 2023 η εγγραφή – επανεγγραφή νηπίων για το έτος 2023-2024 στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, σύμφωνα με το Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αθλητισμού του Δήμου Γρεβενών.    

Ειδικότερα, οι ενδιαφερόμενοι γονείς-κηδεμόνες θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους καθημερινά, από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και μέχρι την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023 στους χώρους του A΄ Βρεφονηπιακού Σταθμού (Βυζαντίου 5, τηλ.24620-28607) και Β΄ Βρεφονηπιακού Σταθμού (Μεγ.Αλεξάνδρου 79, τηλ.24620-80543). Εmail: dipstgre@gmail.com.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι τα εξής:

  • Αίτηση της μητέρας ή του πατέρα ή του κηδεμόνα του παιδιού στην οποία να δηλώνεται μεταξύ άλλων και ο Δήμος στον οποίο είναι δηλωμένο το παιδί.
  • Ληξιαρχική πράξη ή πιστοποιητικό γέννησης, του παιδιού.
  • Βεβαίωση γιατρού για την καλή σωματική, πνευματική υγεία του παιδιού καθώς και φωτοαντίγραφο της σελίδας εμβολιασμού του βιβλιαρίου υγείας του παιδιού ώστε να φαίνονται τα εμβόλια που προβλέπονται κάθε φορά ανάλογα με την ηλικία του.
  • Βεβαίωση εργασίας από τον εργοδότη ή οποιοδήποτε δημόσιο έγγραφο, από το οποίο να προκύπτει ότι η μητέρα ή ο έχων την επιμέλεια τέκνου (μονογονεϊκή) εργάζεται.
  • Αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του τρέχοντος οικονομικού έτους ή αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος.
  • Υπεύθυνη δήλωση για την οικογενειακή κατάσταση των γονέων.
  • Για την εγγραφή παιδιών αλλοδαπών γονέων στο σταθμό, εκτός των προηγουμένων δικαιολογητικών, απαραίτητη προϋπόθεση είναι και η άδεια νόμιμης παραμονής στη χώρα μας όπως αυτή αποδεικνύεται από τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις.

Για την επανεγγραφή απαιτούνται αίτηση και βεβαίωση γιατρού.

«Η προσχολική αγωγή, εξασφαλίζει στο παιδί από την πιο μικρή του ηλικία, εκπαίδευση κατάλληλη για την πνευματική, ηθική και σωματική του εξέλιξη. Στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Δήμου μας, μέσα από την ενεργή μάθηση, την αλληλεπίδραση και τα σύγχρονα εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά εργαλεία, εξασφαλίζονται οι επιθυμητοί αυτοί στόχοι! Περιμένουμε και φέτος τους μικρούς μας μαθητές με αγάπη!», τονίζει η Διεύθυνση του Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αθλητισμού του Δήμου Γρεβενών.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αθλητισμού του Δήμου Γρεβενών Κώστας Σιούλας υπογραμμίζει ότι «η Δημοτική μας Αρχή συμβάλλει συνεχώς και αδιαλείπτως στην εξασφάλιση ενός φιλικού και δημιουργικού παιδαγωγικού χώρου με την παροχή κατάλληλου εκπαιδευτικού υλικού για τους μικρούς μας συνδημότες και πάντα υπό την εποπτεία του έμπειρου και εξειδικευμένου προσωπικού των Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής του Δήμου μας».





 

Γραφείο Τύπου

 Δημάρχου Γρεβενών

Δεν υπάρχουν σχόλια: