ΣΙΝΕ

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023

Γιατί τα γυναικεία εσώρουχα έχουν φιογκάκι στο μπροστινό μέρος – Η ιστορία και η παράδοση

Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει ότι σχεδόν κάθε γυναικείο εσώρουχο έχει ένα μικρό φιογκάκι στο μπροστινό μέρος. Ωστόσο γνωρίζετε γιατί;

Πρόσφατα, άνοιξε ένας δημόσιος διάλογος στο δημοφιλές διαδικτυακό φόρουμ... «Reddit», όταν ένας παρατηρητικός χρήστης έθεσε το ερώτημα: «Γιατί τόσα πολλά εσώρουχα έχουν αυτόν τον μικρό φιόγκο στο κέντρο μπροστά; Από πού προήλθε αυτή η παράδοση;»

Η ερώτηση του έδωσε έναυσμα σε πολλούς χρήστες να διατυπώσουν τις θεωρίες τους για τη χρησιμότητα του φιόγκου. Παρόλο που δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για να επιβεβαιώσει κανείς κατά πόσο αυτές οι θεωρίες ισχύουν, η επικρατέστερη ερμηνεία φαντάζει αρκετά εύλογη.

Οι περισσότεροι συμφωνούν πως σήμερα το φιογκάκι είναι απλώς μια διακοσμητική προσθήκη -είναι χαριτωμένο, θηλυκό και φινετσάτο. Ωστόσο, όσον αφορά την παράδοση και την ιστορία του φιόγκου, πολλοί πιστεύουν πως παλιά είχε ιδιαίτερη χρηστικότητα.

Πριν εφευρεθούν τα ελαστικά υφάσματα, τα εσώρουχα συγκρατούνταν με μία λεπτή κορδέλα που περνούσε μέσα από τη δαντέλα. Συνεπώς, αρκετοί redditors υποστήριξαν πως γυναίκες έδεναν την κορδέλα στο μικρό φιογκάκι μπροστά προκειμένου το εσώρουχό τους να εφαρμόζει.

Ωστόσο, η χρηστικότητα του φιόγκου δεν σταματά εκεί. Σύμφωνα με έναν άλλο χρήστη του φόρουμ, παλαιότερα οι γυναίκες σηκώνονταν πριν από το φως της ημέρας και ντύνονταν στο σκοτάδι ή υπό το φως των κεριών. Εικάζεται λοιπόν πως οι φιόγκοι τις βοηθούσαν να καταλάβουν από ποιά μεριά να φορέσουν το σλιπ. Κάποιοι βέβαια διαπίστωσαν πως ακόμη και σήμερα ο φιόγκος μπορεί να σε βοηθήσει όταν ντύνεσαι βιαστικά στο σκοτάδι.

bovary.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: