ΣΙΝΕ

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023

“Π.Ε. Γρεβενών:Αναβάθμιση του Ε.Χ.Κ. Βασιλίτσας! – Σύσκεψη με κλιμάκιο του ΤΑΙΠΕΔ”

Σύσκεψη εφ’ όλης της ύλης, σχετικά με την αναπτυξιακή προοπτική του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας, με κλιμάκιο του ΤΑΙΠΕΔ είχαν ο Περιφερειάρχης, κ. Κασαπίδης Γεώργιος, και ο Αντιπεριφερειάρχης,... κ. Φωλίνας Αθανάσιος, στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη, σήμερα, 14/06/2023. Η συνάντηση επικεντρώθηκε στο πλαίσιο και τις ευκαιρίες που δημιουργούνται για το Ε.Χ.Κ. Βασιλίτσας, με βάση την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση, που επιτρέπει στο ΤΑΙΠΕΔ να ενισχύει ενεργά την ωρίμανση μελετών.

Εκ μέρους του ΤΑΙΠΕΔ στη Βασιλίτσα βρέθηκαν ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Πολίτης Δημήτριος, η Νομική Σύμβουλος του Ταμείου, κ. Πυρίδη Νάγια, και ο Υπεύθυνος Έργων, κ. Αμιλίδης Χάρης.

Οι εκπρόσωποι του Ταμείου, ο Περιφερειάρχης κι ο Αντιπεριφερειάρχης ανέλυσαν μεθόδους δράσης που δύνανται να οδηγήσουν στον εκσυγχρονισμό του Χιονοδρομικού Κέντρου, και στην ανάδειξή του σε κατεξοχήν προορισμό της ευρύτερη περιοχής, όπως του αξίζει. Την αξία αυτή, άλλωστε, αναγνώρισε και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στα Γρεβενά, κατά την οποία δεσμεύτηκε να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια και την αναβάθμιση και ανάδειξη του Ε.Χ.Κ. Βασιλίτσας. Τη δέσμευση αυτή επιβεβαίωσε και ο Περιφερειάρχης, μέσω των συνεχών του επισκέψεων και επαφών με τα αρμόδια Υπουργεία, το τελευταίο διάστημα.

Εκτός της τουριστικής αξίας, ο εκσυγχρονισμός θα δημιουργήσει και αναπτυξιακή προοπτική στην περιοχή, αλλά και στο σύνολο των Γρεβενών. Η προοπτική αυτή παραμένει σε υψηλή προτεραιότητα για τον κ. Φωλίνα προσωπικά, αλλά και για το σύνολο της Περιφερειακής Αρχής.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, και αναμένεται συνέχιση της συνεργασίας των εμπλεκόμενων φορέων, μέχρις ότου η Βασιλίτσα αποκτήσει την αίγλη και τις προδιαγραφές που της αρμόζουν. Η Περιφερειακή Αρχή, με ουσιαστικές παρεμβάσεις και προσήλωση, συνεχίζει να εργάζεται προς τον σκοπό αυτό!

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                    ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: