ΣΙΝΕ

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Τούμπα όλα ξαφνικά – Έτσι θα είναι ο καιρός το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Μια πρώτη πρόγνωση για τον καιρό του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος ανακοίνωσε ο γνωστός μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης κι είτε έχετε πλάνα για μια μικρή απόδραση είτε για μια κοντινή βόλτα, δείτε τι πρέπει να... περιμένετε πριν κάνετε τα σχέδιά σας!

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Ο καιρός το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη ο καιρός ολόκληρης της εβδομάδας θα είναι άστατος μέχρι και την Παρασκευή, αλλά στη συνέχεια η καιρική αστάθεια αναμένεται να περιοριστεί με αποτέλεσμα ο καιρός του Αγίου Πνεύματος να είναι βελτιωμένος.

Με άστατο ρυθμό και τη θερμοκρασία να παρουσιάζει άνοδο αναμένεται να κυλήσει η σημερινή ημέρα στη χώρα μας. Για σήμερα, Δευτέρα η ΕΜΥ προβλέπει βροχές, αλλά και σποραδικές καταιγίδες, αναμένονται σε αρκετές περιοχές.

Στη δυτική Ελλάδα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και- στα ηπειρωτικά- σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες κατά διαστήματα αυξημένες. Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως το πρωί στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά και τα Δωδεκάνησα.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Το θερμόμετρο θα φτάσει τους 24-26 βαθμούς και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 27-28 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3-4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βοριάδες, έως 5 μποφόρ.

Τριήμερο του Αγίου Πνεύματος: Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: