ΣΙΝΕ

Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

Νίκος Παπανδρέου: Η Περιβαλλοντική συνείδηση είναι ο νέος Πατριωτισμός

Αυτό τόνισε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Νίκος Παπανδρέου, σε δήλωσή του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Στο παρελθόν αυτή η μέρα...

επεσήμανε ο κ. Παπανδρέου, που είναι Μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Ευρωκοινοβουλίου, αποσκοπούσε στο να μας ευαισθητοποιήσει για προβλήματα του περιβάλλοντος και να μας προειδοποιήσει για τα δεινά του μέλλοντος.

Τώρα πια κανείς δεν χρειάζεται τέτοια υπενθύμιση τόνισε. «Όλοι μας γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τις συνέπειες. 

-          Η πρόσφατη φωτιά στην Εύβοια αποτέφρωσε έναν από τους ωραιότερους τόπους της πατρίδα μας.

-          Έχουμε κρίσιμες ελλείψεις νερού στα νησιά μας, αλλά και στην ηπειρωτική χώρα

-          Βλέπουμε ξαφνικές εναλλαγές της θερμοκρασίας - χαλάζι το καλοκαίρι και ζέστη το χειμώνα που κάνουν ζημιά στα αγροτικά προϊόντα μας και που οδηγεί μεταξύ άλλων σε άνοδο τις τιμές των τροφίμων

-          Τα Πλαστικά στη θάλασσα πάνε από τα ψάρια κατευθείαν στην αλυσίδα διατροφής. 

-          Τα προβλήματα είναι μεγάλα και εξαιρετικά σύνθετα. Απαιτείται διακρατική συνεργασία και συντονισμένη δράση με τις εταιρείες και την κοινωνία των πολιτών.

 

Στην Ευρωβουλή εμείς οι Σοσιαλιστές κάνουμε ότι μπορούμε για να προτείνουμε άμεσες λύσεις που θα βελτιώσουν την κατάσταση για όλους. Μόλις την εβδομάδα που μας πέρασε συζητήσαμε μια σοβαρή πρόταση να επενδύσει η Ευρώπη στην αποκατάσταση της φύσης. Στην Ελλάδα οι περιβαλλοντικές οργανώσεις κάνουν σημαντική δουλειά, είτε για τα δάση είτε για την βλάστηση, τις θάλασσες μας, τις πλημμύρες ακόμη και για τις μέλισσες. Έχουμε όλοι ευθύνη. 

Πιστεύω ότι η περιβαλλοντική συνείδηση και η ευαισθησία για τη φύση είναι μέρος ενός νέου Πατριωτισμού.»

 

Παρακολουθήστε το βίντεο στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://m.youtube.com/watch?v=UFwHEMlbAi4&t=7s

Δεν υπάρχουν σχόλια: