ΣΙΝΕ

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023

Άφωνοι οι συνταξιούχοι με τη δήλωση Σκέρτσου για την «13η σύνταξη»

Με το στόμα ανοιχτό έμειναν οι συνταξιούχοι που παρακολούθησαν σήμερα τις δηλώσεις του Άκη Σκέρτσου για την «13η σύνταξη»!

Ο υπουργός Επικρατείας υποστήριξε σήμερα ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει… ήδη δώσει την 13η σύνταξη (την οποία η ίδια κατήργησε), με τους συνταξιούχους να ψάχνουν τους λογαριασμούς τους μήπως έχουν μπει χρήματα και δεν το αντιλήφθηκαν.

Άμεσα ωστόσο, ο Σκέρτσος διευκρίνισε ότι πρόκειται για τον τρόπο που βλέπει ο ίδιος την πραγματικότητα, λέγοντας ότι «η 13η σύνταξη έχει δοθεί ήδη, μέσα από τις αυξήσεις που έχουν γίνει στις αρχές του χρόνου».

Μάλιστα όταν ο δημοσιογράφος σχολίασε «Όχι, να το θεσμοθετήσετε όπως ήταν», ο υπουργός Επικρατείας εκνευρισμένος συνέχισε το αφήγημά του: «Μα υπάρχει σας λέω, (σ.σ εκνευρισμένος) στην πράξη. Όταν δίνεις 7,5% με 8% αύξηση στις συντάξεις, αυτό στην πλειονότητα των συνταξιούχων που είναι πάνω από 1,5 εκατομμύριο ισοδυναμεί με παραπάνω από μία πρόσθετη σύνταξη, στην πράξη, στην τσέπη. Αναμένεται και νέα αύξηση 3-4% στις συντάξεις».

Σε ερώτηση που δέχτηκε για το αν θα επαναφέρουν τον 13ο μισθό, ο κ. Σκέρτσος δεν απάντησε, αλλά δεν αποκλείεται να ακούσουμε από τα χείλη τους, ότι έχει ήδη δοθεί και αυτός, σε ένα παράλληλο σύμπαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: