ΣΙΝΕ

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023

Aγέλη 15 λύκων περικύκλωσε αγρότη καθώς βρισκόταν μόνος στο χωράφι

Αγέλη 15 λύκων έκανε προ τριών ημερών την εμφάνισή της σε αγροτική ημιορεινή περιοχή του Πτελεού στον Δήμο Αλμυρού, με αποτέλεσμα αγρότες, κτηνοτρόφοι και κυνηγοί να ...εκφράζουν την ανησυχία τους για την εμφάνιση των άγριων ζώων

Την αγέλη λύκων εντόπισε κινούμενο με τρακτέρ μέλος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αλμυρού, το οποίο δεν έχασε σε καμία περίπτωση την ψυχραιμία του, καταφέρνοντας μάλιστα να τραβήξει και βίντεο με τις κινήσεις των λύκων.
Το μέλος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αλμυρού μετέβαινε την Τρίτη 4 Ιουλίου για αγροτικές εργασίες στα κτήματά του στα Λιβαδερά Πτελεού, η οποία βρίσκεται μετά την περιοχή «Σταυρός» και ενώ βρισκόταν πάνω στο τρακτέρ του, είδε σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων την αγέλη των λύκων.
Χωρίς, να αιφνιδιαστεί, καθώς οι λύκοι στο άκουσμα της μηχανής του τρακτέρ έμοιαζαν περισσότεροι τρομαγμένοι, έβγαλε το κινητό του τηλέφωνο και τράβηξε ένα βίντεο διάρκειας δυο περίπου λεπτών, στο οποίο κατέγραψε τις κινήσεις της αγέλης, μετρώντας συνολικά 15 λύκους.
Μάλιστα, προς το τέλος του βίντεο το μέλος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αλμυρού, άρχισε να σφυρίζει προς τους λύκους και εκείνοι άρχισαν να απομακρύνονται και να εξαφανίζονται μέσα σε κτήματα με ελαιόδεντρα.
Να αναφερθεί ότι και στο παρελθόν στην ευρύτερη περιοχή του Πτελεού έχουν κάνει την εμφάνισή τους λύκοι σε αγέλες, ωστόσο, ο αριθμός τους δεν ξεπερνούσε τους δέκα. Όπως προαναφέρθηκε, αγρότες, κτηνοτρόφοι και κυνηγοί είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι από την εμφάνιση των λύκων, καθώς φοβούνται τυχόν επίθεσή τους, την ώρα που θα μεταβαίνουν για εργασίες στα κτήματα και τα ποιμνιοστάσιά τους.
Το φαινόμενο εμφάνισης λύκων σε κατοικημένες περιοχές, σύμφωνα με τους επιστήμονες μόνο σπάνιο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί τα τελευταία χρόνια.
Αυτό συμβαίνει καθώς με την εμφάνιση όλο και πιο πολλών θηραμάτων, ο λύκος που είναι και προστατευόμενο είδος, βρίσκει ευνοϊκές συνθήκες για να αναπαραχθεί, επεκτείνοντας την παρουσία του σε περισσότερες περιοχές.

https://e-maistros.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: