ΣΙΝΕ

Τρίτη 1 Αυγούστου 2023

ΔΕΥΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ: ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΝΩΛΩΣΕΩΝ ΝΕΡΟΥ

Από τη Δ.Ε.Υ.Α. Γρεβενών ανακοινώνεται ότι το νερό που διαχειρίζεται η επιχείρηση μας είναι πρωτίστως για οικιακή κατανάλωση και επικουρικά διατίθεται για άρδευση κήπων και προκηπίων, όπως και για άλλες επαγγελματικές ή... μη χρήσεις.

Παρακαλούμε τους καταναλωτές μας να κάνουν ορθολογική χρήση του πόσιμου νερού και κυρίως στους οικισμούς με μεγάλες υψομετρικές διαφορές και σε οικισμούς που έχουμε μεγάλη εποχική κατοίκηση από επισκέπτες και ετεροδημότες. Η μη επάρκεια νερού για την εξυπηρέτηση των οικιακών μας αναγκών δημιουργεί ευλόγως δυσαρέσκειες και κακή εικόνα τόσο για τους όμορφους οικισμούς μας όσο και για το Δήμο μας και την επιχείρηση μας.

Για να αποφεύγονται λοιπόν διακοπές της υδροδότησης ή πτώση της πίεσης του δικτύου ύδρευσης παρακαλούνται οι καταναλωτές μας να κάνουν σωστή χρήση των διαθέσιμων ποσοτήτων νερού. Ειδικότερα για το επόμενο χρονικό διάστημα που θα έχουμε συνδυασμό υψηλών θερμοκρασιών με αύξηση του πληθυσμού και των καταναλώσεων πρέπει να είμαστε περισσότερο υπεύθυνοι στη σωστή χρήση του πόσιμου νερού. Εφιστούμε ιδιαίτερη προσοχή στους οικισμούς με μεγάλες υψομετρικές διαφορές, που δεν διαθέτουν αυτόνομες υδροδοτικές ζώνες, γιατί από τις υπερκαταναλώσεις των χαμηλών περιοχών δεν επαρκεί το νερό στις υψηλές περιοχές.

Βάση του κανονισμού ύδρευσης της η ΔΕΥΑΓ έχει το δικαίωμα, όταν δεν επαρκεί το νερό, να προβαίνει σε τμηματικές διακοπές του δικτύου ή να παρέχει νερό σε ορισμένες ώρες κατά την κρίση της.

Ευελπιστούμε στην καλή συνεργασία όλων των δημοτών για να αποφευχθούν φαινόμενα διακοπών και μη επάρκειας νερού, που είναι ζωτικής σημασίας, τόσο για τους μόνιμους κατοίκους των οικισμών μας, όσο και για αυτούς που διαμένουν εποχιακά για αυτό το μικρό χρονικό διάστημα του έτους.

 

Εκ της ΔΕΥΑΓ

Δεν υπάρχουν σχόλια: