ΣΙΝΕ

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

Cash or Trash: Το χρυσό χειροποίητο κόσμημα από το Αϊβαλί που «πάει από χέρι σε χέρι»

- έλαβε την «μεγαλύτερη προσφορά που έχει ακουστεί στους δύο αυτούς κύκλους»

Στο Cash or Trash της Τρίτης (26/9), η παρουσιάστρια Δέσποινα Μοιραράκη και ο εκτιμητής Θάνος Λούδος υποδέχτηκαν την... Δήμητρα Χρήστου από την Αθήνα, αγιογράφο στο επάγγελμα.

«Μπαίνω στο δωμάτιο της δημοπρασίας και κρατώ στα χέρια μου ένα πολύ ισχυρό χαρτί…το αντικείμενό μου», είπε η παίκτρια ενώ κατευθυνόταν στην αίθουσα με τους buyers. Ο λόγος για ένα μοναδικό χειροποίητο χρυσό βραχιόλι, κειμήλιο από το Αϊβαλί, γεμάτο αναμνήσεις για την ίδια, το οποίο «πάει από χέρι σε χέρι» όπως ανέφερε.

Ο εκτιμητής Θάνος Λούδος έδωσε τιμή για το κόσμημα αυτό, 5.200 ευρώ και πρόκειται για την υψηλότερη τιμή εκτίμησης στην ιστορία της εκπομπής.

Οι αγοραστές βλέποντας ένα τετράγωνο πράγμα, με ένα πανί να το καλύπτει άρχισαν τις… μαντεψιές τους.

«Επειδή έχω θρησκευτικές τάσεις εγώ βλέπω ξεκάθαρα μια βίβλο» είπε ο Φοίβος Στρουγγάρης, ενώ η Ιόλη Χιωτίνη αναρωτήθηκε «Να είναι κανένα επιτραπέζιο;».

«Οργιάζει η φαντασία» δήλωσε ο Γιώργος Τσαγκαράκης και ζήτησε από την κυρία Δημήτρα να αποκαλύψει τι τους είχε φέρει. «;Eνα κόσμημα παλιό και πιστεύω ότι αξίζει να το θαυμάσετε».

Ο γνωστός συλλέκτης, επιχειρηματίας και διαμαντολόγος ήταν στο στοιχείο του.

«Έχουν περάσει πολλές φορές τέτοια κοσμήματα από τα χέρια μου, είναι 22 καρατίων και το αναγνωρίζω από τόσο μακριά. Είναι φτιαγμένα στο χέρι, από αυτά τα μέρη πραγματικά (Μικρά Ασία) και έχει πολύ ενδιαφέρον» υπογράμμισε ο Γιώργος Τσαγκαράκης.

Εκεί πήρε τον λόγο ο Φοίβος Στρουγγάρης και ξεκίνησε το τρολάρισμα για τον Δημήτρη Δερμετζή. Γνωστός… σφιχτοχέρης, ο παλαιοπώλης πολλάκις έχει θαυμάσει κάποιο αντικείμενο λέγοντας πως θα ήταν ωραίο δώρο για τη γυναίκα του, αλλά φαίνεται πως όταν έρχεται η ώρα να βάλει το χέρι στην τσέπη του εκείνη έχει… καβούρια.

«Αισθάνομαι ότι ο Γιώργος θα ανταγωνιστεί με τον Δημήτρη, γιατί αυτό μόλις το έπιασε στα χέρια του, νιώθω ότι πάλι θα πάει στη Μυτιλήνη και θα είναι ένα αξιοπρεπέστατο δώρο για την γυναίκα του» είπε με σαρκαστική διάθεση και κρίνοντας από το σχόλιο και της κυρίας Δημήτρας που ακολούθησε «ο κόσμος το έχει τούμπανο» για τον Δημήτρη Δερμετζή.

«Έχει τάξει στη γυναίκα του τον ουρανό και τα… περιστέρια. Κάθε φορά τα ίδια κάνει και δεν το παίρνει ποτέ».
Το κόσμημα που έκανε τους buyers να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη

«Δε βλέπω την ώρα να ξεκινήσουμε», είπε ο Γιώργος Τσαγκαράκης προσφέροντας αρχικά 1.000 ευρώ και η δημοπρασία έμελλε να έχει ανατροπή και να εξελιχθεί σε μια από τις πιο σκληρές διαπραγματεύσεις που έχουν γίνει στο Cash Or Trash.

«Αδιάφορη η πρώτη προσφορά, πάμε παρακάτω» είπε η παίκτρια και η interior designer Ιόλη Χιωτίνη ήταν η πρώτη που αποχώρησε από την διεκδίκηση του κοσμήματος χωρίς να κάνει κάποια οικονομική πρόταση, αφού πρώτα το φαντάστηκε ως τσόκερ στο λαιμό ή ως τιάρα στο κεφάλι.

Τα ποσά άρχισαν να αυξάνονται ραγδαία και προς έκπληξη όλων ο Δημήτρης Δερμετζής έκανε προσφορά 4.200 ευρώ, για να συνεχίσουν τα πειράγματα του στυλ «τι θα πει ο κόσμος που πάλι δεν θα κάνεις δώρο στη σύζυγό σου» και «αφήστε τον κόσμο, η σύζυγος τί θα λέει;» με την Ελομίδα Βισβίκη να καταφεύγει σε ένα… ψεματάκι αθώο «Το μεγαλύτερο δώρο για τη γυναίκα του είναι ο ίδιος ο Δημήτρης».

Η προσφορά των 4.400 ευρώ «δεν μου ακούγεται. Είναι λίγα, ξέρω τι αξίζει» ανέφερε η παίκτρια και όταν ο Γιώργος Τσαγκαράκης δήλωσε «για να τους διώξουμε όλους σας δίνω 5.000 ευρώ. Γι’ αυτές τις στιγμές βρίσκομαι στο Cash. Η τελευταία μου προφορά είναι 5.000 ευρώ» η κυρία Δήμητρα ήταν και πάλι αρνητική.

«Δεν θα φύγει από τα χέρια μου τόσο εύκολα, ό,τι και να μου λέτε. Μόνο το χρυσό αυτό και η εργασία του και η παλαιότητά του» υπογράμμισε και η Ελομίδα κατάλαβε – και το είπε ευθέως – ότι η παίκτρια μιλάει για μια προσφορά των 10.000 ευρώ.

«Έχετε απόλυτο δίκιο για όλα αυτά που μας είπατε. Θα σας προτείνω την τελευταία μου προσφορά που θα είναι και η μέγιστη που έχει ποτέ ακουστεί στους δύο αυτούς κύκλους μέχρι σήμερα στο cash or trash» επανήλθε ο Γιώργος Τσαγκαράκης δίνοντας 6.000 ευρώ, αλλά η Ελομίδα Βισβίκη δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και «απάντησε» αμέσως με 6.300 ευρώ.

«Έχω την αίσθηση ότι ο κύριος Λούδος στην εκτίμησή του είναι κάπου εκεί στην δική μας προσφορά. Η δική σας τιμή είναι μια τιμή που ενδεχομένως έχει και το συναίσθημα μέσα ή έχει και κάποια άλλη εκτίμηση που έχετε πάρει. Η άλλη προσφορά που πήρατε είναι κάπου αλλού και μακριά, ενώ τα 6.300 ευρώ είναι εδώ και θα μπορούσατε να φύγετε με αυτά».

«Καταλαβαίνω, αλλά ξέρω κι εγώ στα χέρια μου τι έχω και δυστυχώς δεν μπορώ να υποβαθμίσω την αξία του. Εκτός από την υπέροχη και τρομερή ομορφιά που έχει το κομμάτι, δεν μπορώ να το αφήσω γιατί ξέρω πόσο σπάνιο είναι και γιατί αποτελεί και μια επένδυση» ήταν η οριστική απόφαση της Δήμητρας Χρήστου, η οποία είπε «όχι» σε 6.300 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: