ΣΙΝΕ

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023

Εγκαίνια Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θερμαϊκού (βίντεο)

Του Γιώργου Νικολαΐδη

Στα πολιτιστικά του δήμου μας εντάσσουμε (που αλλού;) τα εγκαίνια της Βιβλιοθήκης μας χθες 5.10.23

Χαρά, ελπίδα και συνεισφορά  για...

καλύτερες μέρες στα πολύπαθα λοιπόν πολιτιστικά του τόπου μας, που δυστυχώς αποτελούσαν ανέκαθεν έναν δύσπεπτο, ανεπιτυχή και βαρετό τομέα της κάθε διοίκησης.

Συγχαίρουμε και επικροτούμε την ορθότατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να προχωρήσει στην υλοποίηση της απόφασης του και να μας παραδώσει ανακαινισμένο και διαμορφωμένο το παλιό, πρώτο δημοτικό Σχολείο της Περαίας ως Βιβλιοθήκη τώρα. Εξοπλισμένη με πολλά και πάσης φύσεως βιβλία, πανέτοιμη προς χρήση  από τους κάθε ηλικίας δημότες.

Και μιας και αναφερθήκαμε στα πολιτιστικά του Δήμου μας και επειδή οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες μεταξύ των εκάστοτε δημάρχων, διοικήσεων και των επιτευγμάτων τους, θα  (υπεν)θυμίσω ειδικά στον προηγούμενο (μα και στον νυν) πως σας επισκέφτηκα πολλαπλώς στο γραφείο σας και σας ανέλυσα εκτενώς και  όσο μου επετράπη, κάποιες πολιτιστικές προτάσεις,  που βλέποντας την καθίζηση σας θα αποτελούσαν ίσως  αναλαμπή στην βαλτωμένη σας νοοτροπία και  που θα απαιτούσε ελάχιστα η καθόλου χρήματα η πραγματοποίησή κάποιων. Σας τις έκανα γνωστές και εγγράφως. Καμιά απολύτως αντίδραση από τον προηγούμενο δήμαρχο κ. Μαυρομάτη, μέτρια από τον νυν κ. Τσαμασλή. Λείπει η ικανότητα; Παραμένει άφαντη η πρωτοβουλία; Πνίγηκε στα «δήθεν» η φαντασία; Έμεινε στα αζήτητα η διορατικότητα; Κάποιοι σας προσέδωσαν κύριοι δήμαρχοι χαρακτηρισμούς όπως «φτωχοί», ανίδεοι και άτολμοι σε ιδέες και πράξεις περί τα πολιτιστικά.

Και οι δυο σας αποδειχτήκατε σχεδόν το ίδιο ανεπίδεκτοι σε  «δημιουργία» πολιτιστικών γεγονότων.  Βεβαίως ο κ. Τσαμασλής έχει το ελαφρυντικό του Κορωναιού, μιας  αναμφισβήτητα χαμένης διετίας.  Αντί λοιπόν να προσπαθήσετε να  δημιουργήσετε κάτι ευφάνταστο και πρωτοπόρο, προσφύγατε στην εύκολη λύση –μπαλαντέρ  της «κονσέρβας». Ποια; Μα απλά…πληρώνουμε κάποιον  και τραγουδάει δυο ώρες προς τέρψιν (και μόνον !) των δημοτών  και το βαφτίζουμε πολιτιστικό γεγονός !!!  Όπως κάναμε κάποτε στα μπιλιαρδάδικα ρίχνοντας μια δραχμή στο τζουκ μποξ για να ακούσουμε ένα αγαπημένο μας τραγούδι. Τα «αρπάζει» λοιπόν ο/η αϊδός και ο κοσμάκης «πέρασε καλά !».  « Πετύχαμε (!)» θα  αναφώνησαν  κάποια σαΐνια της όποιας διοργάνωσης. « Μας συμπάθησε ο κόσμος !  Ζήτω το επικοινωνιακό μάρκετινγκ!».  «|Ζήτω η ρηχότητα !» λέμε εμείς  αν όχι «Ζήτω η πολιτιστική μιζέρια ! «…

Προσωπικώς έκανα αρκετές νύξεις στον κ. Τσαμασλή στο γραφείο του και τον ευχαριστώ για την επιδεκτικότητα και προθυμία του, για το ότι η προϊούσα επόμενη πενταετία (του) δεν επιτρέπεται πια να είναι πολιτιστικά μίζερη. Με χαρά διαπίστωσα πως βλέπει  την «επόμενη μέρα « ως  πενταετία δημιουργίας και αποκόμισα την ακραιφνή  υπόσχεσή του αν όχι δέσμευση του πως πολλά θα αλλάξουν και εδώ (!) προς το καλύτερο. Θετικά στάθηκε απέναντι στην συνέχιση του Φεστιβάλ των δίλεπτων ταινιών και στην δημιουργία επιτέλους κινηματογραφικής ερασιτεχνικής ομάδας του Δήμου μας.  Ευελπιστούμε στην πραγματοποίησή τους  και τον διαβεβαιώνουμε πως θα χαρούμε να συνεισφέρουμε ανιδιοτελώς  σε ό,τι μπορούμε !

Προς στιγμήν επαινούμε την Διοίκηση για τις πρόσφατες άκρως απαραίτητες διαγραμμίσεις διαβάσεων, τα πολλά παγκάκια στην Σκάλα των Ν. Επιβατών και την αποκατάσταση των ζημιών  σε πολλούς δρόμους.-

Δείτε το σχετικό μας βίντεο από τα εγκαίνια της Βιβλιοθήκης πατώντας 

https://youtu.be/vEmxdIQkDcU?si=YxebnDW7QLmJV3GW



Δεν υπάρχουν σχόλια: