ΣΙΝΕ

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023

Ανατροπή και στις Περιφέρειες. Μόνο την Πελοπόννησο κέρδισε η ΝΔ στον Β' γύρο

Απόλυτη ανατροπή, νέος δήμαρχος Αθηναίων ο Χάρης Δούκας

Ανατροπή και μεγάλη νίκη για τον Χάρη Δούκα στον Δήμο Αθηναίων, καθώς επικράτησε του Κώστα Μπακογιάννη με ποσοστό 55,96% και καταμετρημένο το 97,27% των ψήφων.

Δηλώσεις μετά τη νίκη του έκανε ο νέος δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

“Σήμερα η Αθήνα νίκησε. Η πόλη αλλάζει σελίδα” είπε ευχαριστώντας τους Αθηναίους για την “τιμή που του έκαναν”. Σημείωσε ότι οι πολίτες της Αθήνας κατάφεραν το ακατόρθωτο και πίστεψαν σε μια Αθήνα πράσινη και δημιουργική.

Ευχαρίστησε επίσης τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Κώστα Ζαχαριάδη και δεσμεύτηκε ότι θα δώσει όλες τους τις δυνάμεις και ότι θα είναι δίπλα σε όλους τους Αθηναίους.

“Το πιο ωραίο ταξίδι τώρα ξεκινάει, μαζί θα τα καταφέρουμε” κατέληξε.

Αγγελούδης: «Η Θεσσαλονίκη μίλησε, αλλάξαμε σελίδα»

Ο Στέλιος Αγγελούδης είναι ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και στην ομιλία του, έξω από το εκλογικό του κέντρο, παρουσιάστηκε εμφανώς συγκινημένος, κάτι που και ο ίδιος τόνισε. Στη συνέχεια ανέφερε ότι η πόλη αλλάζει σελίδα, υποσχόμενος μία καλύτερη καθημερινότητα. Παράλληλα δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όσους τον στήριξαν, αλλά και τους υποψήφιους του συνδυασμού του.

Αναλυτικά ανέφερε:


«Με συγκινήσατε πολύ. Η πόλη μας μίλησε, η όμορφη Θεσσαλονίκη μίλησε. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Θεσσαλονικείς, αλλά και εκείνους που επέλεξαν την αποχή, είναι δική μας ευθύνη να κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη τους με τη δουλειά μας. Τώρα είναι η ώρα της δουλειάς για τους ανθρώπους της πόλης μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συνεργάτες, στους εθελοντές μας, αλλά κυρίως στους υποψηφίους της ομάδας, αυτούς τους ενεργούς πολίτες που με εμπιστεύτηκαν να κάνουμε αυτή την όμορφη περιπέτεια, αυτό το όμορφο ταξίδι, για την πόλη μας, αλλά και όλους όσους συνέβαλαν για να είμαστε σήμερα εδώ. Αλλάξαμε σελίδα, γράφουμε ιστορία όλοι μαζί, για μία καλύτερη καθημερινότητα, για μεγαλύτερη φροντίδα και δράση, για τη Θεσσαλονίκη που μας ενώνει. Τώρα ξεκινάμε, δεν περισσεύει κανείς, τώρα είναι η ώρα να ανταποδώσουμε στην πόλη όλα αυτά που της χρωστάμε».

Μόνο μία από τις έξι Περιφέρειες, οι οποίες οδηγήθηκαν σε δεύτερο γύρο στις αυτοδιοικητικές εκλογές, κατάφερε να κερδίσει η Νέα Δημοκρατία.
Τα ποσοστά στις περιφερειακές εκλογές διαμορφώνονται ως εξής:

- Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης: Χριστόδουλος Τοψίδης 50,7% έναντι 49,4% του Χάρη Μέτιου στο 83% της ενσωμάτωσης

- Δυτικής Μακεδονίας: Γιώργος Αμανατίδης 56,7% έναντι 43,3% του Γιώργου Κασαπίδη στο 86% της ενσωμάτωσης

- Θεσσαλίας: Δημήτρης Κουρέτας 59,5% έναντι 40,5% του Κωνσταντίνου Αγοραστού

- Ιονίων Νήσων: Ιωάννης Τρεπεκλής 65,9% έναντι 34,1% της Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου

- Πελοποννήσου: Δημήτρης Πτωχός 53,6% έναντι 47,4% του Πέτρου Τατούλη

- Βορείου Αιγαίου: Κωνσταντίνος Μουτζούρης 54,4% έναντι 45,6% του Αλκιβιάδη Στεφανή

Δεν υπάρχουν σχόλια: