ΣΙΝΕ

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ , 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Το Νομαρχιακό Τμήμα Γρεβενών της  Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει ην διήμερη  Πανελλαδική Πανυγειονομική κινητοποίηση που πραγματοποιείται από την ΟΕΝΓΕ  και την ΠΟΕΔΗΝ την Τετάρτη, 29 και την Πέμπτη 30  Νοεμβρίου  του 2023 και καλεί τα... σωματεία, τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στη συγκέντρωση που θα γίνει στην είσοδο του Νοσοκομείου την Τετάρτη 29 Νοέμβρη, 12:30μμ.

Η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών είναι αποκαρδιωτική και τραγική. Τα τελευταία χρόνια λόγω των πολιτικών της υποχρηματοδότησης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, που δυστυχώς ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις και συνεχίζει και σημερινή κυβέρνηση, οι ελλείψεις γιατρών σε πολλές ειδικότητες είναι τεράστιες. Στις ελλείψεις σε αναισθησιολόγους, εργαστηριακούς γιατρούς προστίθενται η αποχώρηση μιας νεφρολόγου και η επιδεινούμενη κατάσταση στην Παθολογική Κλινική με την διαφαινόμενη αποχώρηση ενός επικουρικού γιατρού, ενώ ο καινούριος νόμος της κυβέρνησης για την πρωτοβάθμια περίθαλψη απειλεί να στερήσει από το νοσοκομείο την στελέχωση των επειγόντων από τους αγροτικούς γιατρούς.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση, αντί να προχωρήσει σε στελέχωση του Δημόσιου Συστήματος με μαζικούς μόνιμους διορισμούς γιατρών όλων των ειδικοτήτων, με το νέο νόμο υποβαθμίζει, ξηλώνει και εμπορευματοποιεί το δημόσιο σύστημα Υγείας, διαλύει την όποια πρωτοβάθμια δημόσια περίθαλψη, ενισχύει προκλητικά και γιγαντώνει τον ιδιωτικό τομέα Υγείας, αποτελειώνει το ΕΣΥ,  βάζει την ταφόπλακα του.

Φτάνει πια η κατάσταση δεν πάει άλλο!!

Οι αντοχές των υγειονομικών και των γιατρών αρχίζουν να στερεύουν!

Θεωρούμε την Υγεία κοινωνικό αγαθό το οποίο πρέπει να απολαμβάνουν όλοι δωρεάν!

Καλούμε τους εργαζόμενους,   να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που θα γίνει στην είσοδο του Νοσοκομείου την Τετάρτη 29 Νοέμβρη, 12:30μμ για:

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΛΗΡΩΣ ΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΟ

ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΙΣΗ-ΠΛΗΡΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

 ΑΥΞΗΣΗ  ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: