ΣΙΝΕ

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Γρεβενών συμμετέχει στην στάση εργασίας που κήρυξε το Νομαρχιακό Τμήμα Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2023, από τις 13:00 έως τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου οι συνάδελφοι/ισσες εκπαιδευτικοί να διευκολυνθούν για να... μετέχουν στην κινητοποίηση, που αποφασίστηκε στη σύσκεψη 15 σωματείων,  για το σοβαρό ζήτημα της θέρμανσης.

Το ζήτημα της θέρμανσης με την αλματώδη αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, την αυξημένη τιμή του πετρελαίου που ξεκίνησε στα 1,40 € το λίτρο, την υψηλή τιμή των καυσόξυλων στα  140 € τον τόνο, σε συνδυασμό με τη μεγάλη  ακρίβεια σε όλα τα είδη πλατιάς κατανάλωσης, την ανεργία που μαστίζει την περιοχή μας και τους χαμηλούς εδώ και μια δεκαετία μισθούς, δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα στη λαϊκή οικογένεια και την οδηγούν στην απόγνωση.

Δεν πάει άλλο. Δεν πρόκειται να ανεχτούμε  άλλο αυτή την κατάσταση.

 

ΔΕΝ «ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΑΣΤΕ» ΣΤΗ «ΒΑΡΥΧΕΙΜΩΝΙΑ» ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ

Ενώνουμε τη φωνή μας  όλοι οι φορείς, τα σωματεία, οι σύλλογοι, οι εργαζόμενοι, οι έμποροι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες,  πραγματοποιούμε συλλαλητήριο την Τετάρτη , 15 Νοεμβρίου στην Κεντρική Πλατεία, ώρα  13.00 μμ  και παλεύουμε:

        Για διπλασιασμό του ποσού της επιδότησης σε όλα τα είδη θέρμανσης , χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

        Επιδότηση θέρμανσης σε όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

        Δωρεάν  καυσόξυλα βάση των αναγκών σε χαμηλοσυνταξιούχους , ανέργους, οικογένειες με χαμηλό εισόδημα και στα χωριά και στην πόλη.

        Κατάργηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης και ΦΠΑ  του πετρελαίου θέρμανσης και ηλεκτρικής ενέργειας, αφού οι επιδοτήσεις που ανακοινώθηκαν δεν μειώνουν την τιμή του πετρελαίου σε επίπεδα προσιτά σε όλες τις  οικογένειες.

        Καμία διακοπή ρεύματος σε οικογένειες που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο υψηλό κόστος.

Καλούμε τα μέλη μας , τους γονείς των μαθητών μας, όλους τους κατοίκους της περιοχής μας να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση Τετάρτη , 15 Νοεμβρίου στην Κεντρική Πλατεία, ώρα  13.00 μμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: