ΣΙΝΕ

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023

«Άλλα ντ’ άλλα, της Παρασκευής το γάλα…» - O Συνδυασμός “ΓΡΕΒΕΝΑ ΔΥΝΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ” για τις σημερινές δηλώσεις Ταταρίδη

Τοπική ανάπτυξη σημαίνει σοβαρότητα, σύνθεση, σχεδιασμός, προοπτική.

Δυστυχώς ο κ. Ταταρίδης θα αποδεικνύει συνεχώς ότι δεν διαθέτει τίποτα από όλα αυτά.

Λογικό βέβαια, αφού ποτέ δεν...

είχε πρόγραμμα, στόχους, ικανότητα, αυτοδιοικητική επάρκεια και όραμα για το αύριο.

Μετά τις άστοχες, αντιπεριβαλλοντικές δηλώσεις του για τη θέρμανση της πόλης από βιομάζα και απόβλητα (!), την ώρα μάλιστα που το μεγάλο έργο του φυσικού αερίου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, επανήλθε σήμερα με την εμμονή του για τα παλαιοντολογικά ευρήματα της Μηλιάς, χωρίς καν να μπει σε διαδικασία διαλόγου. 

Πριν ακόμη ορκιστεί, αθέτησε τη δέσμευσή του για τη δημιουργία Μουσείου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο και το τρισδιάστατο (!) όπως είπε έργο του, λέγοντας - επί της ουσίας - πως αυτό θα «στριμωχθεί» όπως-όπως, στον προφανώς ακατάλληλο χώρο του ισογείου του Δημαρχείου, τιμωρώντας φυσικά τη Δημοτική Ενότητα Ηρακλεωτών και τον ίδιο τον οικισμό της Μηλιάς με αφανισμό και λίγα δήθεν «καθρεφτάκια» ως αντίδωρο.

Αλήθεια τώρα;

Τόση προχειρότητα;

Η Δημοτική Αίθουσα Τέχνης “Αριστοτέλης Βαρσάμης”, στην οποία τόσοι εκθέτες και δημιουργοί βρήκαν αποκούμπι και σημείο αναφοράς, θα καταργηθεί;

Το ΚΑΠΗ και το δωρεάν Χορευτικό του Δήμου θα κλείσουν;

Το ΚΕΠ θα μεταφερθεί;

Η ασφάλεια του χώρου και των μοναδικών εκθεμάτων θα είναι διασφαλισμένη από κακόβουλες ενέργειες; 

Οι καταστηματάρχες και οι εργαζόμενοί τους, που βγάζουν ένα μεροκάματο θα εκδιωχθούν;

Μήπως θα φύγει και η λαϊκή αγορά;

Για μια εμμονή;

Προεκλογικά δεν ήξερε πως δεν μπορούσε να γίνει η μεταφορά;

Ή απλά υφάρπαξε την ψήφο με ένα ακόμη από τα πολλά ψέματα που ειπώθηκαν και με ανέφικτες υποσχέσεις; 

Άραγε η νεοεκλεγείσα Δημοτική Σύμβουλος Ηρακλεωτών και οι Πρόεδροι του συνδυασμού του, τι άποψη έχουν για την αποδυνάμωση της περιοχής τους;

Τα Γρεβενά είναι η πόλη των Μανιταριών.

Καλούμε το νέο Δήμαρχο:

·         Να μελετήσει και να οργανώσει τη δημιουργία αξιοπρεπούς και αντάξιου της πόλης μας Εκθεσιακού Χώρου Μανιταριού και Φυσικής Ιστορίας των Γρεβενών στο 1ο Δημοτικό Σχολείο, ο οποίος με τη συνδρομή των πάντα πρόθυμων Μανιταρόφιλων, άμεσα μπορεί να λειτουργήσει.

·         Να στελεχώσει άμεσα και να λειτουργήσει αδιάλειπτα το Παλαιοντολογικό Μουσείο της Μηλιάς με επιπλέον καταρτισμένο προσωπικό που θα προσελκύσει κι άλλους επισκέπτες, καθοδηγώντας τους παράλληλα σε κάθε πανέμορφη γωνιά του Δήμου μας. 

·         Να ανακαινίσει τον Δημοτικό Ξενώνα του Αγίου Γεωργίου προς φιλοξενία ερευνητικών ομάδων του ιστορικού πλούτου (παλαιοντολογία, αρχαιολογία, λαογραφία κλπ) της Δημοτικής Ενότητας Ηρακλεωτών και όχι μόνο.

·         Να δημιουργήσει στο ισόγειο του Δημαρχείου, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο και τον Εμπορικό Σύλλογο, γραφείο τουριστικής προβολής, ενημέρωσης και αξιοποίησης του πολιτιστικού μας αποθέματος.

·         Να επεκτείνει, να εμπλουτίσει και να αναδείξει περαιτέρω το έργο IT CULTURE των ψηφιακών πολιτιστικών διαδρομών, το οποίο υλοποιήθηκε μέσω του προγράμματος INTERREG 2014-2020. 

Για το σκοπό αυτό θα βρει έτοιμο και προς εκτέλεση το έργο “ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΙΣΟΓΕΙΟΥ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ” προϋπολογισμού 500.000€, που έχουν ήδη εξασφαλιστεί από το Πράσινο Ταμείο και ιδίους πόρους του Δήμου.

·         Να «τρέξει» την Αρχαιολογική Συλλογή Γρεβενών στον Μύλο του Μπούσιου σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, μιας και η στατική μελέτη που ζητήθηκε έχει ήδη ολοκληρωθεί.

·         Να εντάξει τα Γρεβενά στο επίσημο πρόγραμμα εκδρομών του Υπουργείου Παιδείας.

·         Να σεβαστεί την ύπαιθρο και τα χωριά του μεγαλύτερου σε έκταση Δήμου της χώρας.

Σε αυτά και σε ότι άλλο προσθέτει, θα είμαστε αρωγοί. 

Στη λογική όμως του «δικό μας είναι το μαγαζί και το κάνουμε ότι θέλουμε» θα μας βρει σθεναρά απέναντι. 

Χρήστος Τριγώνης

Επικεφαλής Συνδυασμού

 «ΓΡΕΒΕΝΑ ΔΥΝΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: