ΣΙΝΕ

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

ΠΟΎ ΚΡΥΒΑΝ ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΤΙΣ ΛΙΡΕΣ...

Γράφει ο Τάσος Σεβαστιάδης

Αφορμή αυτού του γραφτού  αποτελεί το διάβασμα σε μία ιστοσελίδα του διαδικτύου αυτό ακριβώς που λέει και η επικεφαλίδα αυτού του κειμένου: «Πού κρύβαν οι αντάρτες τις λίρες τους;»

Το κείμενο της ιστοσελίδας είναι αόριστο και μιλάει για τρύπες σε βράχους, για κορμούς δέντρων, ερημοκλήσια και χίλια δυο ανάξια να σχολιαστούν. Αυτή η αντίληψη για λίρες δεν ξεκινάει από αυτούς τους «δημοσιογράφους;» που θέλουν να μας ενημερώσουν. Ξεκίνησε από εκείνα τα πέτρινα χρόνια που οι σταυραετοί της πάλης για την ανεξαρτησία της χώρας δίναν τη μάχη στα απάτητα βουνά και τα λαγκάδια της χώρας. Πριν από αυτούς σε εκείνα τα ίδια μέρη λαλούσε το κλέφτικο καριοφίλι με τον ίδιο στόχο την ανεξαρτησία από την Τουρκιά. Μόνο που όπως τότε που οι κοτζαμπάσηδες ήταν λουφαγμένοι στα αρχοντικά τους και μόνο ο λαός πάλευε και μάτωνε. Έτσι  και τώρα καιροφυλακτούσαν στις σουίτες των πολυτελών ξενοδοχείων King George και Grand Bretania ενάντια σε ένα λαό και με την πανουργία τους στρέψαν ένα κομμάτι του λαού που λειτούργησε υποτελειακά στο άλλο μισό που πάλευε στα βουνά και τους κάμπους για τη λευτεριά από αυτούς.

Αυτά αν και είναι γνωστά στο μεγαλύτερο τμήμα του λαού έπρεπε να γραφτούν για να «πατήσει» η συνέχεια.  Γιατί λοιπόν αυτή η άθλια προπαγάνδα; Διότι έπρεπε να ευνουχιστεί ο ίδιος ο λαός παρουσιάζοντάς τον σαν ένα «κατσαπλιά» όπως ήταν η μούρη τους που τον δολοφονούσαν και τον βίαζαν κτηνώδικα σε πόλεις και χωριά.

Πού βρίσκαν οι αντάρτες τις λίρες; Τις δίναν οι Άγγλοι!!! Αν δεν είσαι αφελής αυτό δεν καταπίνεται.  Και εντείναν την προπαγάνδα τους. Σε κάθε χωριό όποιος είχε σχέση με τον Δημοκρατικό Στρατό είχε λίρες!!! Αν χρεωνόταν στην Αγροτική Τράπεζα να πάρει ένα βόδι για να το κάνει ζευγάρι με το άλλο που είχε λέγαν «έβγαλε τις λίρες του θείου ή του αδερφού του κλπ».   Πολλές λίρες!!! Πολλές λίρες ίσα με την βλακεία ή και την αφέλειά των ανθρώπων, όπως έλεγε ο Αϊνστάιν «η βλακεία των ανθρώπων δεν έχει πάτο,  είναι σαν το διάστημα»!!

Ποια όμως είναι η αλήθεια; Η αλήθεια όμως είναι ότι το χρήμα στον πόλεμο γίνεται πληθωριστικό. Σήμερα αγοράζει με 100 ευρώ έναν τενεκέ λάδι, αύριο αν το πουλήσεις παίρνεις έναν κόκορα και την άλλη μέρα ένα γλειφιτζούρι. Έτσι στην πολιτική οικονομία διδάσκεται ότι το γενικό ισοδύναμο (δηλαδή ο παράς) είναι ο χρυσός και η γη. Όμως και στον πόλεμο υπάρχουν οι συναλλακτικές αξίες, έτσι ακόμα και οι κατοχικές κυβερνήσεις διακινούν το γενικό ισοδύναμο. Δηλαδή λίρα και στον πόλεμο. Δηλαδή δίνεις και παίρνεις και όχι μόνο, γιατί και τότες υπάρχουν ανάγκες.

Οι οργανισμοί, το ίδιο το κράτος, η εκκλησία και όλα τα σπιτικά έχουν τις ανάγκες τους. Ας πάμε ξανά πίσω στις λίρες ή μάλλον σήμερα. Τι κάνουν οι οργανισμοί; Ας πούμε ότι το ΠΑΣΟΚ που λειτουργεί με ΑΦΜ ΚΙΝΑΛ τι έκανε; Πήρε δάνεια και δεν τα επέστρεψε στις τράπεζες. Το ίδιο και η ΝΔ. Χρωστάνε από 400 - 500 εκατομμύρια. Και το ΚΚΕ είναι ίδιος οργανισμός. Παίρνει και αυτό δάνεια, όμως τα εξοφλεί με αξιοπρέπεια. Γι’ αυτό αναγκάστηκε ο Θανάσης Λάλας κονδυλοφόρος σε εφημερίδες της αστικής τάξης να παραδεχτεί δημόσια ότι «ευτυχώς υπάρχει και ο Κουτσούμπας και το ΚΚΕ και διασώζεται η τιμή της βουλής!!!

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας στέκεται με περηφάνια, αξιοπρέπεια, θάρρος, με μπούσουλά του την αλήθεια, έναντι των υποχρεώσεών του με παλικαριά και όχι με ψέματα σαν αυτό με τις λίρες να θολώνει τα νερά έναντι του λαού. Ο Ελληνικός λαός μπορεί να αργεί, αλλά στην ώρα του θα δώσει την πληρωμή του.

Μπορεί σήμερα να τον ταράζουν το μυαλό, αλλά έρχεται η καινούργια σπορά και κάνει το καθήκον της. Ούτε με εξορίες, ούτε με φυλακές, ούτε με ψέματα, μπορούν να τον λυγίσουν, γιατί είναι το μέλλον της ανθρωπότητας. Να ‘ναι σίγουροι ότι νέοι Τσε Γκεβάρα και Βελουχιώτηδες ξεπηδάνε μέσα από τις ανάγκες του ανθρώπου και της ιστορίας του…

Δεν υπάρχουν σχόλια: