ΣΙΝΕ

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΝΣΕΚΤΕ: ΟΥΣΙΩΔΗΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Γνωστοποιούμε σε όλους τους συνάδελφους ΕΣΤΙΑΣΗΣ – ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ότι πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη Πανελλήνιων Φορέων με τον Υφυπουργό Οικονομικών κο ...Θεοχάρη. Κατά την τηλεδιάσκεψη ο Πρόεδρος του ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. Γρηγόριος Τσαπατσάρης, επισήμανε τα σημερινά προβλήματα του κλάδου στην πραγματική τους διάσταση και ζήτησε από τον Υπουργό για το τι θα πράξει για να ψηφιστεί ένα ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ δίκαιο για τον κλάδο της ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ. Επίσης δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση από τον Πρόεδρο για τα χρέη δισεκατομμυρίων που λιμνάζουν στα Ασφαλιστικά Ταμεία και την Εφορία και ζήτησε άμεσα ρύθμιση τουλάχιστον 100 δόσεων πριν είναι αργά.

Ο Υπουργός αντιμετώπισε θετικά τα προβλήματα του κλάδου και υποσχέθηκε ότι όντως θα γίνουν δίκαιες τροποποιήσεις και αλλαγές.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΥΣΙΩΔΗΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

για τον κλάδο, που συζητήθηκαν στην τηλεδιάσκεψη

1.    Η οριζόντια φορολόγηση με το τεκμαρτό εισόδημα στην Εστίαση και γενικά σε όλα τα επαγγέλματα ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΣΤΟ με το κατώτατο μισθό είναι αυθαίρετο κριτήριο στην πραγματική οικονομική του διάσταση.

2.    Η ιδιομορφία του κλάδου της Εστίασης είναι μη συγκρίσιμη με τα άλλα επαγγέλματα διότι λειτουργεί από 15 έως 18 ώρες στο 24ωρο. Τούτο σημαίνει διπλάσιες δαπάνες όπως σε ασφαλιστικές εισφορές – μισθούς – ρεύματα – θέρμανση κ.λ.π..

3.    Εξανεμίζονται  τα κέρδη στην ΕΣΤΙΑΣΗ διότι χρησιμοποιεί δεκάδες είδη πρώτων υλών οι οποίες συνήθως έχουν ανοδικές τάσεις, με αποτέλεσμα ΑΥΞΗΣΗ της παραγωγής του τελικού προϊόντος που προσφέρεται στον πελάτη μας. Τελευταία η αύξηση των πρώτων υλών άγγιξε το 37,8%.

4.    Δεκάδες χιλιάδες πολύ μικρές επιχειρήσεις στις μητροπολιτικές πόλεις όπως και στις μεγαλουπόλεις Αθήνα – Λάρισα – Πάτρα – Θεσσαλονίκη, λειτουργούν στα στενά δρομάκια με τετραγωνικά μέτρα από 5 έως 40, παλεύοντας για ένα μεροκάματο της τάξεως των 30 ευρώ.

5.    Η σημερινή εικόνα στην Εστίαση και Διασκέδαση είναι επικίνδυνη και απρόβλεπτη μετά την οικονομική κρίση, τον Covid-19 και την εξωγενή κρίση στην ενέργεια. Τα αποτελέσματα είναι εμφανή όταν το 64,8% έχει προβλήματα με τα ασφαλιστικά ταμεία και το 62% στην εφορία.

 

Τμήμα Δημοσίων

Σχέσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια: