ΣΙΝΕ

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024

Βασίλης Καρράς: 19 μέρες μετά τον θάνaτό του κυκλοφόρnσε νέο του τραγούδι

Ο Βασίλης Καρράς έφυγε από τη ζωή στις 24 Δεκεμβρίου. Πέρασε πολύ καιρό στο νοσοκομείο δίνοντας μάχη για να κρατηθεί και μέχρι και την τελευταία στιγμή δεν σταμάτησε ποτέ να ασχολείται με την μεγάλη του αγάπη, που δεν είναι άλλη από... το τραγούδι.

Πριν από λίγους μήνες είχαν δημοσιευθεί κάποια κομμάτια από τον νέο του δίσκο με τίτλο “Είμαι εδώ” και παρόλο που εκείνος πλέον δεν βρίσκεται δίπλα στους συνεργάτες του, εκείνοι αποφάσισαν να συνεχίσουν να δουλεύουν πάνω στο άλμπουμ και έτσι την Πέμπτη 11/1 δημοσιεύσαν ένα ακόμη κομμάτι του, τις “Κακές συνήθειες”, που έγραψε ο Μίλτος Πασχαλίδης.
Το τραγούδι του Βασίλη Καρρά που ετοίμαζε πριν ακόμα φύγει από τη ζωή

Η τελευταία του επιθυμία

Ο Θεσσαλονικιός δημοσιογράφος και καρδιακός φίλος του Βασίλη Καρρά, Νίκος Δημαράς, που είχαν γράψει μαζί το βιβλίο «Από την Αποθέωση της Ανατολής στο χειροκρότημα της Δύσης» και σχεδίαζαν μάλιστα να γράψουν και ένα δεύτερο, μιλάει αποκλειστικά στο youweekly.gr για μια από τις τελευταίες επιθυμίες του καλλιτέχνη που δεν πρόλαβε να πραγματοποιήσει…

«Είχαμε φτιάξει ένα σωματείο και ένα Δ.Σ μαζί με τον Νάκο Τρυφωνίδη, ιδιοκτήτη του θρυλικού “Μύλου” Θεσσαλονίκης και ιδιοκτήτη του ραδιοφωνικού σταθμού “Πανόραμα 9,84” και τον Βασίλη Καρρά ως “Στέγη καλλιτεχνών Βορείου Ελλάδος”. Ήμασταν στην διαδικασία αναζήτησης ενός κτιρίου για να γίνει εκεί η στέγη καλλιτεχνών. Επιθυμία του Βασίλη ήταν μην είναι μια πολυόροφη οικοδομή, αλλά να βρίσκαμε μια μονοκατοικία με κήπο. Εμπνευστήκαμε το σχέδιο αυτό την περίοδο της πανδημίας, που δεν δούλευαν οι μουσικοί. Προκειμένου μάλιστα να εξυπηρετήσουμε τότε τους στόχους αυτής της προσπάθειας, έγραψα και επιμελήθηκα το βιβλίο μετά από μια πολύωρη συνέντευξη που έκανα με τον Βασίλη Καρρά που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις “Μαλλιάρης παιδεία” και που έχει τίτλο: Βασίλης Καρράς “Από την Αποθέωση της Ανατολής στο χειροκρότημα της Δύσης” και περιλαμβάνει 141 τραγούδια που είχε γράψει στίχους ο Βασίλης. Αρρώστησε όμως και πέθανε από καρκίνο ο Νάκος Τρυφωνίδης, που ήταν η “ψυχή” και που είχε και το διαχειριστικό κομμάτι της όλης προσπάθειας, οπότε τα σχέδιά μας αδράνησαν».

Σκέφτεστε να συνεχίσετε μόνος πια την προσπάθεια και επιθυμία του Βασίλη Καρρά;

Θέλω αρχικά να καταλαγιάσει λίγο ο πόνος της οικογένειας και να ξεπεράσει η γυναίκα του Χριστίνα αυτό το «χτύπημα». Αμέσως μετά θα προσπαθήσω να κάνω μια επαφή μαζί της και αν θέλει και εκείνη να το αναβιώσουμε και να γίνει ένα ίδρυμα.

Σκοπός του θα είναι να φιλοξενεί καλλιτέχνες χωρίς οικονομικούς πόρους;

Ακριβώς… Αυτός ήταν ο σκοπός μας, και αυτό καταγράφεται ως κυρίαρχο στο καταστατικό του Συλλόγου. Ό,τι δηλαδή γίνεται για την βοήθεια και την στήριξη των ανθρώπων που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες τους. Όπως υπάρχει «Το Σπίτι του ηθοποιού» να υπάρχει κάτι αντίστοιχο για τους τραγουδιστές και μουσικούς. Οι περισσότεροι ηλικιωμένοι καλλιτέχνες, κυρίως οι μουσικοί, μετά από κάποια ηλικία, έχουν ή μειωμένη ασφάλιση, ή οι περισσότεροι δεν ήταν ασφαλισμένοι, καθώς παλαιότερα δεν υπήρχαν οι σημερινοί νόμοι που εξασφαλίζουν όλους τους εργαζόμενους όπου και να δουλεύουν.



Από αυτή την δουλειά, ούτε το 50% δεν έχει ασφαλιστεί, οπότε δεν έχουν κανένα περιθώριο να πάρουν μια σύνταξη… Επομένως έχω στο μυαλό μου, να κάνω μια προσπάθεια να το προχωρήσουμε, έστω σε μια μορφή ιδρύματος, που να μην χρειάζεται να στεγάζει κόσμο, αλλά να υπάρχει η δυνατότητα της στήριξης και να διοργανώνει εκδηλώσεις, συναυλίες να μαζεύει δηλαδή ένα χρηματικό ποσό και να έχει ένα ταμείο που να διαθέτει χρήματα για όσους έχουν ανάγκη και ζητούν βοήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: