ΣΙΝΕ

Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024

Βουλγαρία: «Κόσμος ούρλιαζε, άλλοι πήδηξαν από τα παράθυρα» – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των Ελλήνων επιβατών του λεωφορείου

Σκηνές πανικού επικράτησαν στο τουριστικό λεωφορείο με Έλληνες εκδρομείς, που ενεπλάκη σε τροχαίο με φορτηγό, το μεσημέρι της Τρίτης (2/1) στη Βουλγαρία. Το λεωφορείο συγκρούστηκε ...πλαγιομετωπικά με το φορτηγό, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οκτώ Έλληνες και δύο Ρουμάνοι επιβαίνοντες. Αυτό, μάλιστα, ήταν το δεύτερο ατύχημα που είχαν οι ίδιοι εκδρομείς.

Το Star μετέδωσε εικόνες λίγα δευτερόλεπτα μετά τη σφοδρή σύγκρουση του λεωφορείου που μετέφερε τους Έλληνες εκδρομείς. Το εσωτερικό του οχήματος έμοιαζε με βομβαρδισμένο τοπίο, ενώ οι πανικόβλητοι επιβάτες προσπαθούσαν να απεγκλωβ«Ξαφνικά ακούω ένα “γκουπ” και τα θραύσματα έπεφταν όλα πάνω στα μάτια μου. Με γρήγορα αντανακλαστικά γυρίζω πίσω και προσπαθώντας με το ένα χέρι μου κράταγα τα παιδιά, κόσμος να ουρλιάζει, ένας πανικός» είπε η Βιβή Σώρρα, μία εκ των επιβατών του λεωφορείου.

«Για καλή μας τύχη είχε μια κλίση εκεί ο δρόμος και μπήκαν δεξιά σε μια αλάνα που από κάτω ήταν ποτάμι. Άλλοι να πηδάνε από τα παράθυρα, η συνοδός που καθόταν μπροστά μου χτύπησε σοβαρά – είχε αίματα η γυναίκα στο κεφάλι» πρόσθεσε η ίδια.


Το τουριστικό λεωφορείο με τους 50 Έλληνες συγκρούστηκε με φορτηγό στην περιοχή Μπόροβο της Βουλγαρίας. Το γκρουπ των Ελλήνων επισκεπτών πραγματοποιούσε επίσκεψη στην Ρουμανία και τη Βουλγαρία για τις γιορτές.Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν 9 επιβάτες και ο Ρουμάνος οδηγός. Χρειάστηκε να μεταφερθούν σε κοντινό νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Στο γκρουπ των Ελλήνων εκδρομέων ήταν και ένας γιατρός, ο οποίος πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες.

«Η αρχηγός του γκρουπ καθόταν μπροστά και επειδή ήταν σφοδρό το χτύπημα, είχε ένα μεγάλο θλαστικό τραύμα στο κεφάλι και δεν ξέρω αν έχει κάτι εσωτερικό. Mια άλλη κυρία χτύπησε στο μάτι, ενώ κάποιοι άλλοι είχαν μικροτραυματισμούς, κάποια θλαστικά τραύματα λίγο τα πόδια τους, είναι πιο ήπια» δήλωσε στο Star ο γιατρός Παναγιώτης Γράψας.

Βουλγαρία: Είχαν ξανατρακάρει και άλλαξαν λεωφορείο

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, αυτό ήταν το δεύτερο ατύχημα για τους συγκεκριμένους εκδρομείς.

Το πρώτο λεωφορείο με Έλληνα οδηγό τράκαρε με προπορευόμενο όχημα στη Ρουμανία, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κάποιος από τους επιβάτες.

Συνέχισαν την εκδρομή τους με άλλο λεωφορείο με Ρουμάνο οδηγό, με τον οποίο είχαν και το σοβαρότερο ατύχημα.
Σε χειρουργείο θα υποβληθεί μία τραυματίας

Συνολικά 10 είναι οι τραυματίες και σύμφωνα με τις μαρτυρίες των επιβατών, μία γυναίκα έχει τραυματιστεί σοβαρά και παραμένει στο νοσοκομείο όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υποβληθεί σε χειρουργείο.

Επιπλέον μία άλλη επιβάτης που τραυματίστηκε στο μάτι επιστρέφει στην Ελλάδα, προκειμένου να μεταβεί σε νοσοκομείο της χώρας μας.

Σε επτά επιβάτες που είχαν τραυματιστεί πιο ελαφρά παρασχέθηκαν οι ιατρικές βοήθειες στο νοσοκομείο. Κάποιοι μάλιστα έχουν και ράμματα καθώς έφεραν τραύματα που προκλήθηκαν από τα τζάμια, που έσπασαν κατά τη σύγκρουση.

Οι επιβάτες που έχουν πάρει εξιτήριο θα συναντήσουν σε λίγη ώρα τους υπόλοιπους επιβάτες του λεωφορείου, προκειμένου να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Οι επιβάτες του λεωφορείου δεν πιστεύουν τα όσα τους έχουν συμβεί. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, υπάρχουν καταγγελίες για την οδηγική συμπεριφορά του Ρουμάνου οδηγού, ο οποίος, σύμφωνα με μαρτυρίες φέρεται να έτρεχε πολύ, ενδεχομένως δε να είχε καταναλώσει και αλκοόλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: